Обвинувачений суддя з Дніпра, який забороняв зйомку засідання, хотів відвести колегію та прокурора. Суд відмовив

Вищий Антикорупційний суд у понеділок, 2 березня, у справі судді Олександра Баранніка не задовольнив його заяву про відвід колегії. Про це із зали суду інформує журналіст Insider.

Бараннік наголошував на недовірі всьому Антикорупційному суду через начебто неправильні формулювання фабули звинувачення у розділі розкладу засідань на сайті. Суд відмовив у відводі. В подальшому обвинувачений заявив відвід прокурору Касьяну. Суд відхилив і його. Втім, заслухати обвинувальний акт не вдалося через завершення часу роботи суду. Засідання відклали на 11 березня.

Зазначимо, Баранніка звинувачують у декларуванні недостовірної інформації.

За інформацією Громадської ради контролю при НАБУ, суддя ймовірно умисно не подав електронних майнових декларацій за 2015 та 2016 роки.

Окрім того, за даними організації "Чесно" у Єдиному державному реєстрі осіб, уповноважених на виконання функцій держави та місцевого самоврядування, на сайті НАЗК немає е-декларацій судді Баранніка за 2015-2017 роки.

Згідно із відео, оприлюдненому на ютубі, суддя Бараннік входив до складу колегії суддів, яка заборонила вільному слухачу здійснювати запис судового засідання, аргументуючи це тим, що тільки учасники процесу мають право заявляти клопотання про відеозйомку судового засідання. У результаті колегія суддів дозволила здійснити відеозйомку засідання лише у частині оголошення резолютивної частини рішення.


За інформацією "Юридическая практика", рішення, ухвалені, суддею Баранніком більше року не вносились до Єдиного державного реєстру судових рішень. Причиною цьому була відмова судді створювати електронний цифровий підпис, оскільки, на переконання судді, таким чином оприлюднюються його персональні дані. Фактично у такий спосіб суддя обмежив доступ будь-яким фізичним та/або юридичним особам до рішень, які були ним ухвалені.

У результаті Вища кваліфікаційна комісія суддів України вирішила застосувати до судді Баранніка дисциплінарне стягнення у вигляді суворої догани з позбавленням права на отримання доплат до посадового окладу судді протягом трьох місяців.

Об этом сообщает Футляр от виолончели

Підписуйтесь на наш новий телеграм-канал: https://t.me/theinsider_ua


Джерело статті: “http://www.theinsider.ua/politics/obvynuvachenyy-suddya-z-dnipra-yakyy-zaboronyav-zyomku-zasidannya-khotiv-vidvesty-kolehiyu-ta-prokurora-sud-vidmovyv/”

©1info.net