Коронавірус: карантин поширили на всю Італію і на всіх, хто прибуває до Ізраїлю

Італія запровадила обмеження на території усієї країни через коронавірус.

Об этом сообщает Руспрес


Про посилення антикоронавірусних заходів оголосив прем’єр-міністр Італії Джузеппе Конте, передає BBC.

Таке рішення італійський уряд ухвалив 9 березня, коли кількість померлих у країні від коронавірусу зросла майже на 100 людей за добу — до 463. Нові правила не відрізняються від тих, які було раніше запроваджено в регіоні Ломбардія та ще в 11 провінціях на півночі країни.

Так, пересуватися всередині Італії можна лише з поважної причини — на роботу, через стан здоров’я або у зв’язку з сімейними обставинами. Також діє заборона на публічні зібрання, аби не допустити великого скупчення людей.

Заборонені усі спортивні заходи, включно із футболом. Школи та університети залишатимуться закритими принаймні до 3 квітня.

Натомість, Ізраїль ввів 14-денну ізоляцію для всіх, хто приїжджає до країни з-за кордону.

Як заявив прем’єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху, для громадян Ізраїлю правило діє з 9 березня, для іноземців — з 12-го.

Відтак, близько 268 тисяч ізраїльтян, які зараз перебувають за кордоном, потребуватимуть карантину після повернення. А іноземці, які прибуватимуть в Ізраїль, будуть зобов’язані довести, що вони мають належне житло для карантину на час перебування в країні.

Нагадаємо, вчора, 9 березня, очільник ВООЗ Тедрос Адханом Гебреєсус заявив: "Тепер, коли вірус закріпився у такій великій кількості країн, загроза пандемії стала цілком реальною".

Водночас, він наголосив: навіть якщо ситуація справді перетвориться на пандемію, це буде "контрольована пандемія".

Підписуйтесь на наш новий телеграм-канал: https://t.me/theinsider_ua



Джерело статті: “http://www.theinsider.ua/politics/koronavirus-karantyn-poshyryly-na-vsyu-italiyu-i-na-vsikh-khto-prybuvaye-do-izrayilyu/”

©1info.net