«Укрспирт» втратив монополію: Першим приватним заводам видали ліцензії на виготовлення спирту



Міністерство фінансів видало перші ліцензії на виготовлення спирту в Україні приватним компаніям. З 1 липня державний «Укрспирт» більше не є монополістом на цьому ринку.

Об этом сообщает Слон


Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив в.о. директора «Укрспирту» Сергій Блескун.


За його словами, поступово кількість клієнтів у компанії, яку він очолює і яку уряд планує передати у приватні руки, буде зменшуватися.




«Компанії будуть відмовлятись брати спирт в колишнього монополіста і купуватимуть там, де вигідніші умови. Це очікувано і це відбувається прямо зараз. Так працює відкритий ринок», — написав Блескун.


Водночас він наголошує, що державі не можна затягувати з приватизацією «Укрспирту», оскільки заводи підприємства можуть стати непотрібними.


Очільник «Укрспирту» запевняє, що наразі співпрацює з Фондом держмайна та Міністерством економічного розвитку та торгівлі щодо приватизації.


Також він зазначив, що державі тепер важливо контролювати об’єм виробництва і продажу спирту приватними заводами.


«Раніше ми зводили всі обсяги реалізації, бачили, хто скільки реалізовує спирту як по нашим, так і по іншим заводам, по покупцях, але зараз такої можливості у нас нема. Ми не монополісти, ми тепер одні з…», — пише Блескун.


Нагадаємо, у березні Україна зупинила експорт спирту через коронавірус. Заборона мала діяти до 1 червня, проте у травні Кабмін достроково зняв заборону на експорт українського спирту.


Джерело статті: “https://informator.press/ukrspyrt-vtratyv-monopoliiu-pershym-pryvatnym-zavodam-vydaly-litsenzii-na-vyhotovlennia-spyrtu/”

©1info.net