У Ржищеві триває облаштування гімназії “Гармонія”

У Ржищеві триває облаштування гімназії “Гармонія”
У Ржищеві триває облаштування гімназії “Гармонія”

У Ржищевській гімназії “Гармонія” розпочали ремонтувати їдальню. У планах – заміна вікон, електропроводки, каналізації та косметичний ремонт. Передадуть їдальні і дороговартісне обладнання для харчоблоків. Ремонт здійснюється за фінансової підтримки голови осередку партії “Європейська Солідарність” у Ржищівській ОТГ.

Об этом сообщает Русский слон

Про це KV стало відомо із повідомлення прес-служби “Європейська Солідарність” Київщини.

“Приміщення гімназії має давню історію – вже 152 роки тут навчаються ржищевські діти. Звісно, будівля потребує капітального ремонту. Цього року я планую зробити проєктно-кошторисну документацію на капітальний ремонт і, відповідно, далі шукати можливість залучити обласні кошти на будівництво. Це – довготривалий процес. Тому, як проміжне розв’язання проблеми, прийнято рішення зробити частково ремонт приміщення їдальні, яка знаходиться в окремому корпусі, й одержати таке необхідне обладнання. Адже це нагода покращити якість харчування учнів”, – йдеться у повідомленні.

Подписаться

Також там зауважили, що нове обладнання для процесу якісного приготування їжі коштує понад півмільйона гривень, тож не можна було втратити можливість одержати його.

За словами ж директорки гімназії “Гармонія” Наталії Федорченко, гімназія брала участь у конкурсі проєктів на одержання харчоблоків. Але їм відмовили саме через те, що будівля їдальні не відповідає необхідним вимогам.

“Голова організації в Ржищівській ОТГ, депутат Київоблради (фракція “Європейської Солідарності”, – KV) Руслан Олександрович Кузьменко особисто зустрівся з керівництвом Департаменту освіти і науки КОДА та домовився, що ми виконаємо необхідний ремонт і нас включать до переліку тих освітніх закладів, які одержать це обладнання для їдалень”, – розповіла директор.

Крім цього, завдяки фінансової підтримки голови осередку партії “Європейська Солідарність” в Ржищівській ОТГ нещодавно було здійснено і косметичний ремонт фасаду гімназії.

Наталія Володимирівна розповіла, що фасад будівлі за п’ять років втратив свій естетичний вигляд і потребував оновлення. Коли ж адміністрація закладу звернулася з цим питанням до голови осередку партії “Європейська Солідарність” в Ржищівській ОТГ – він одразу запропонував свою допомогу.

“Ми з нетерпінням чекаємо початку нового навчального року, адже дуже сподіваємося, що нашим учням сподобається новий колір гімназії – колір гармонії, що і відповідає нашій назві”, – каже Наталія Федорченко.

Нагадаємо, у березні, в розпал пандемії, постачальником засобів індивідуального захисту для населення Ржищівської громади став волонтерський штаб “Європейська солідарність” для допомоги малозабезпеченим жителям громади, людям з інвалідністю та людям похилого віку. Так, наприклад, ними були зібрані одні з перших продуктових наборів. Фонд закупив 7000 масок та передав у Ржищівський штаб “Європейської Солідарності” партію продуктів, де вони були відсортовані в набори та відправлені людям.

Фото: гимназия Гармония

КиевVласть


Джерело статті: “http://kievvlast.com.ua/news/u-rzhishhevi-trivae-oblashtuvannya-gimnazii-garmoniya”

©1info.net