Леонід Гребінський, Голова Правління АТ «КРИСТАЛБАНК»: Ми намагаємося з оптимізмом реагувати на невдачі, подразники і перешкоди, та виносити з цього нові знання та навички

Леонід Гребінський, Голова Правління АТ «КРИСТАЛБАНК»: Ми намагаємося з оптимізмом реагувати на невдачі, подразники і перешкоди, та виносити з цього нові знання та навички
Главная / Экономика
12:12 | 22.06.2020
Автор: Владимир Иванов
Головна / Экономика
Леонід Гребінський, Голова Правління АТ «КРИСТАЛБАНК»: Ми намагаємося з оптимізмом реагувати на невдачі, подразники і перешкоди, та виносити з цього нові знання та навички
Автор: Владимир Иванов


«КРИСТАЛБАНК» готовий до роботи у складних економічних умовах, та наша першочергова задача підтримати відновлення економіки держави.

Об этом сообщает Компромат


Леоніду Андрійовичу, які Ви бачите наслідки пандемії для банківського сектора?

— Наслідки кризи вже відчутні для всієї світової економіки. Найгірша ситуація склалася в сфері послуг, де працюють в основному малий і середній бізнес, особливо такі галузі як туризм, сфера розваг, готелі та ресторани. Також постраждав і великий бізнес. Але ми бачимо як з ослабленням карантинних заходів поступово все налагоджується. Хочу зазначити, що банківський сектор постраждав значно менше ніж під час криз 2008 та 2014 років.

З якими проблемами зіткнувся «КРИСТАЛБАНК» з введенням карантину в Україні?

— Ніхто не очікував форс-мажор таких масштабів і такої тривалості. У той же час «КРИСТАЛБАНК» підтвердив надійність роботи, прийнявши рішення про надання кредитів з проведенням реальної оцінки платоспроможності позичальників банку, навіть в разі таких непрогнозованих обставин. Своєчасне виконання кредитних зобов’язань нашими клієнтами підтвердило це в повному обсязі. Під час дії карантину банк не нараховував і не нараховує штрафні санкції, пеню, не застосовує підняття або збільшення процентних ставок по кредитах фізичних осіб. Були розроблені різні сценарії можливих варіантів реструктуризації та «кредитних канікул» для позичальників. Для співробітників «КРИСТАЛБАНК» була організована дистанційна робота, створені зручні умови з дотриманням правил безпеки і конфіденційності. В цей час банк отримав корисний досвід з організації діяльності бізнесу у форс-мажорних обставинах.

Що довелося впровадити в роботі банку на період карантину?

— «КРИСТАЛБАНК» неухильно дотримується рекомендацій Міністерства охорони здоров’я України, тому на час дії карантину були впроваджені спеціальні заходи. Порівнюючи усі ризики, ми прийняли рішення не зупиняти надання кредитів під час карантину, тому позичальникам були доступні всі програми як у «докарантинні» часи. Єдине, що ми перевели обслуговування поточних операцій клієнтів в онлайн-режим, з можливістю надавати документи по електронній пошті без відвідування відділень. Також було продовжено строк дії платіжних карток, термін яких закінчувався під час карантину. При цьому, банк забезпечує співробітників та клієнтів засобами індивідуального захисту та дезінфекції.

Які відбуваються зміни з послабленням карантинних заходів?

— Усі відділення АТ «КРИСТАЛБАНК» працюють в штатному режимі з дотриманням рекомендацій МОЗ України. Незалежно від зовнішніх факторів ми продовжуємо розвиватися і оптимізувати процеси. Перш за все, наш банк пропонує різноманітні програми кредитування фізичних осіб. «КРИСТАЛБАНК» один з небагатьох банків, який здійснює кредитування фізичних осіб на покупку нерухомості на первинному ринку, діючи в рамках партнерської програми з ПрАТ «ХК «Київміськбуд».

Ми також пропонуємо кредитування під заставу нерухомості на ремонт житла, придбання автомобіля або ж оплату навчання. Також ми розробили цікаві пропозиції з надання кредитних лімітів на платіжні картки з пільговим періодом в нарахуванні відсотків. Головний принцип наших кредитних програм — це прості і зрозумілі умови.

«КРИСТАЛБАНК» кредитує не тільки фізичних осіб, а й корпоративних клієнтів. На 01.06 кредитний портфель по цьому напрямку склав 487,7 млн.₴, що на 60% більш ніж на початок року.

У серпні — вересні ми плануємо вивести на ринок програми кредитування для покупки нових та вживаних автомобілів. Після чого наша лінійка кредитних програм буде задовольняти всі можливі запити клієнтів.

А що змінилося за депозитними програмами?

— У той же час, «КРИСТАЛБАНК» пропонує збалансовані види депозитних програм для фізичних осіб. Ми пропонуємо різні депозитні акції та програму лояльності, яка вже позитивно зарекомендувала себе у наших постійних клієнтів.

Що нового можуть очікувати власники платіжний карт вашого банку?

— Ми постійно пропонуємо нові продукти для більшої зручності клієнтів. Найближчим часом введемо на ринок оновлені тарифні пакети, з’явиться популярна зараз програма «кеш бек» за розрахунки в торговельній мережі. Також наш банк входить до групи банків, які мають право здійснювати виплати заробітних плат працівникам бюджетних організацій, а також здійснювати виплати пенсій на платіжні карти.

З фізичними клієнтами зрозуміло, а як працює «КРИСТАЛБАНК» у корпоративному сегменті?

— Корпоративний сегмент — ключовий напрямок діяльності банку, тому для роботи з корпоративними клієнтами у банку виділено підрозділ, в якому працюють найкращі співробітники. Ми багато уваги приділяємо розвитку і підвищенню професіоналізму клієнт-менеджерів, мотивуємо їх та заохочуємо.

Що є запорукою успіху банку і якими принципами ви керуєтеся?

— Головне в успішній діяльності АТ «КРИСТАЛБАНК» це клієнтоорієнтованість. Запорукою успіху нашого банку є команда професіоналів та ефективне управління процесами. Ми намагаємося з оптимізмом реагувати на невдачі, подразники і перешкоди, та виносити з цього нові знання та навички. А якщо бути готовими до найгіршого, то з легкістю можна уникнути любих стресових ситуацій.

Розкажіть, як в такий непростий для всіх час «КРИСТАЛБАНК» надав допомогу лікарні для боротьби з коронавірусом.

— На підтримку роботи київського медичного центру «Медбуд» по боротьбі з коронавірусом «КРИСТАЛБАНК» надав матеріальну допомогу у розмірі 150 000 гривень. На ці кошти були придбані медикаменти, дезінфікуючи засоби та індивідуального захисту. Ми не змогли залишитися байдужими до проблеми поширення коронавірусної інфекції, яка стрімко охоплювала всі регіони України. Будь-який внесок у боротьбу з COVID-2019 може зберегти життя людей.

Банк активно приймає участь в різних благодійних проектах. Так, на початку року ми підтримали дітей хворих на рак, взявши участь у програмі «Діти проти раку».

Теги: Леонід Гребінський, Кристалбанк

Получайте мгновенно важные новости Украины в Google News. Для этого перейдите по ссылке и нажмите на кнопку “Подписаться”

AMP версия

Выбор редакции
1 Нардеп купил "наркотики" в 500 метрах от отдела полиции
2 Лещенко ежемесячно получает 332 тысяч зарплаты в "Укрзализныце"
3 В МВД сообщили когда можно будет отдыхать за границей


Джерело статті: “https://bzns.media/new_economics/leonid_grebinskiy_golova_pravlinnya_at_kristalbank_mi_namaga_mosya_z_optimizmom_reaguvati_na_nevdach-630462/”

©1info.net