22.08.20 08:30 Альтернатива є! Пам’ятка свідомого землянина.

Вирубка лісів, експлуатація морів і ґрунтів, забруднення повітря і води — усі ці фактори підштовхують наш світ до екологічної катастрофи.

Об этом сообщает Устав

До мене,щодня,звертаються люди з питанням, як приєднатись до Вашого екологічного руху, стати членом команди або щось зробити особисто, задля збереження планети. Тому,сьогодні, я лишу пам’ятку про те, як саме тобі, захистити землю від екологічної катастрофи.

1. Продукуйте менше сміття.
Замініть все "одноразове"
(пластиковий та паперовий посуд, пакетики, ручки, ганчірки) на багаторазові засоби. Компостуйте харчові відходи та використовуйте їх як добриво. Купляйте лише необхідні речі та кількість продуктів.

2. Відмовтесь від використання пластику.
В цілому людство виробило близько 9 мільярдів тонн пластику, 80% з яких стали сміттям і наразі лежать на звалищах або поверхні Світового океану. З кожним роком цей показник зростає. За даними науковців,до 2040 року, такий темп зростання буде мати катастрофічні наслідки для людства.

3. Бережіть воду.
Виключайте кран, коли милите руки. Приймайте душ, а не ванну. Накопичуйте у ємкості дощову воду, та використовуйте у побуті.

4. Виключайте світло.
Електрика виробляється на теплових та електростанціях і наслідком є шкідливі відходи та забруднення атмосфери. Прекрасна екологічна альтернатива — сонячні батареї та вітряки.

5. Відмовтесь від натурального хутра.
Хутрове виробництво є не тільки жорстоким та антигуманним але й дуже небезпечним. У ґрунти та повітря потрапляють отруйні речовини, що викликають інфекції дихальних шляхів, мігрень, алергії, а в деяких випадках можуть викликати лейкемію та інші види раку у людини.

6. Правильно утилізуйте батарейки та акумулятори.
Одна пальчикова батарейка забруднює важкими металами 20 квадратних метрів землі та 400 кубометрів води. Сортуй їх окремо та здавай на утилізацію у пунктах прийому твого міста.

7. Вживайте менше м’яса та харчів тваринного походження.
Окрім експлуатації та вбивства живих істот, об’єкти тваринництва забруднюють грунти, водойми та є однією з головних причин парникового ефекту.

8. Діліться важливою інформацією.
Поширюйте важливі дописи у соціальних мережах, розказуйте дітям про наслідки споживчого відношення до природи, реагуйте на петиції та голосування, пов’язані зі збереженням довкілля.

9. Та найважливіше. Підтримуйте екологічну політику.
Кожен з нас є важливим елементом у збереженні довкілля але основні рішення приймаються у більш широких маштабах. Найкраще, що ти можеш зробити — це підтримати політиків, які приймають рішення на основі наукових даних. Політична сила Екологічна альтернатива йде саме цим шляхом і об’єднує навколо себе ідейних, чесних та професійних людей, що виборюють твоє право на безпечне та здорове життя!


Джерело статті: “https://censor.net.ua/blogs/3215309/alternativa_pamyatka_svdomogo_zemlyanina”

©1info.net