Приватизацію топових держпідприємств поки відкладуть – Шмигаль

Приватизацію топових держпідприємств поки відкладуть – Шмигаль
Приватизацію топових держпідприємств поки відкладуть – Шмигаль
Приватизацію великих державних підприємств поки відкладуть, але планується приватизація близько 300 малих і середніх підприємств.

Про це заявив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час пресконференції на тему "100 днів уряду" 11 червня, відповідаючи на запитання кореспондента Укрінформу.

Об этом сообщает Редакция

"У цьому році готується близько трьох сотень таких малих і середніх підприємств. Стосовно великих підприємств…, які можуть бути приватизовані в державі, ми розуміємо, що в сьогоднішніх умовах у цьому кварталі говорити про приватизацію, напевно, некоректно, тому що не буде тієї ринкової ціни, яку б коштували ці підприємства", — сказав глава уряду.

Водночас він підкреслив, що приватизація є одним із пріоритетів для розвитку української економіки.

За його словами, Фодном держмайна розроблений відповідний графік приватизації держпідприємств.

"Ми плануємо приватизацію і малу, і середню, і велику, вона в різних кількостях в різних часових межах розтягнута для того, щоб потенційно отримати найбільший ефект від цієї приватизації", — наголосив Шмигаль.

Як повідомляв Укрінформ, наприкінці березня стало відомо, що Фонд державного майна не виставлятиме на приватизаційні аукціони об’єкти великої приватизації та державні підприємства в умовах світової економічної турбулентності, спричиненої епідемією COVID-19.

У середині лютого голова Фонду держмайна Дмитро Сенниченко заявляв, що ФДМУ цьогоріч планує продати понад 500 підприємств.

У 2020 році приватизація має принести державному бюджету України близько 12 млрд грн, з них 6 млрд будуть отримані від малої приватизації та 6 млрд грн — від великої.


Джерело статті: “https://www.ukrinform.ua/rubric-economy/3043579-privatizaciu-topovih-derzpidpriemstv-poki-vidkladut-smigal.html”

©1info.net