МВФ прогнозує, що Україна не вийде з економічної кризи до 2024 року

МВФ прогнозує, що Україна не вийде з економічної кризи до 2024 року
МВФ прогнозує, що Україна не вийде з економічної кризи до 2024 року

Міжнародний валютний фонд попередив, що Україна може не швидко оговтатися від економічного спаду, викликаного коронавірусом. Відновлення економіки може затягнутися до 2024 року.

Об этом сообщает Устав Груп

Про це 11 червня повідомило інформагентство Bloomberg.

"На базовому рівні темп економічного зростання буде збільшуватися поступово упродовж наступних років до приблизно 4% через подальший прогрес і проведенні структурних реформ", — заявили в МВФ. Продуктивність не досягне докризового рівня до 2023-2024 року.

Такі прогнози пов`язують з ризиками через COVID-19, обмеженим фіскальним простором. Споживчий попит в Україні додасть до ВВП 1,1% в 2021 році після очікуваного скорочення на 8,2% в цьому році.

І все це попри фінансування від МВФ для підтримки антикризових заходів, а також попри розблокування додаткового мільярда доларів допомоги від Світового банку і 1,2 мільярда євро від Євросоюзу.

На тлі глибшої рецесії, ніж очікувалося, Національний банк України скоротив облікову ставку на 2% — до найнижчого рівня за весь період незалежності країни (від 8% до 6% річних від 12 червня 2020 року).

"Попри деякі початкові успіхи в рамках останніх програм, що підтримуються МВФ, реформи все частіше зіштовхувалися з опором з боку зацікавлених кіл, а рішення суду підривали хід реформ. Особливо у боротьбі з корупцією та реформами у фінансовому секторі", — вважає МВФ.

Нагадаємо, МВФ опублікував меморандум про співпрацю з Україною. В ньому йдеться про умови партнерства за ухваленою програмою stand-by, обсяг якої — 5 млрд дол.


Джерело статті: “https://tsn.ua/groshi/mvf-prognozuye-scho-ukrayina-ne-viyde-z-ekonomichnoyi-krizi-do-2024-roku-1564755.html”

©1info.net