Окупаційний “глава уряду” Криму заявив, що півострову не потрібна дніпровська вода



Окупаційна влада Криму стверджує, що півострів не потребує поставок дніпровської води з материкової України Північно-Кримським каналом.

Об этом сообщает Компромат


Так Гоцанюк відреагував на слова прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля, який напередодні відкинув плани щодо відновлення водопостачання Криму, інформує “Крим.Реалії”.

“Сьогодні ми обходимося внутрішніми водними ресурсами. Кримчани, туристи і гості республіки забезпечені питною водою, в тому числі і для господарсько-побутових потреб”, – сказав Гоцанюк журналістам.

У Криму через дефіцит води почали закачку з артезіанських свердловин у водогін, що забезпечує жителів Сімферополя.

Раніше окупаційний “глава Криму” Сергій Аксенов стверджував, що 2020 рік став найбільш посушливим за 150 років спостережень. У травні наповнюваність водосховищ Криму знизилася на 7,1 млн кубометрів, визнали в кримському Держкомводогоспі.

Заступник директора Інституту водних проблем і меліорації України Михайло Яцюк вважає, що запаси водосховищ Криму настільки малі, що влітку на окупованому півострові доведеться оголошувати надзвичайну ситуацію.

У Постійному представництві президента України в АРК повідомили, що постачання води в анексовані Росією Крим і Севастополь через Північно-Кримський канал можливе тільки після деокупації півострова.

Нагадаємо, КПВВ на адмінмежі з Кримом відновлять роботу з 15 червня.



загрузка…


Джерело статті: “https://informator.press/okupatsiynyy-hlava-uriadu-krymu-zaiavyv-shcho-pivostrovu-ne-potribna-dniprovs-ka-voda/”

©1info.net