Симптоми депресії пов’язані з більшим ризиком серцево-судинних захворювань — дослідження

Міжнародна група дослідників виявила, що наявність симптомів депресії збільшує ризик виникнення серцево-судинних захворювань.

Про це повідомляє Medical Xpress.

Об этом сообщает Компромат вики

У дослідженні під керівництвом канадського професора Скотта Ліра, яке тривало понад 10 років, дослідили 145 тисячі людей від 35 до 70 років, які проживають у 21 країні світу.

Науковці виявили, що у людей, які мають від чотирьох симптомів депресії, на 20% збільшується ризик серцево-судинних захворювань. Ризики розвитку захворювань були вдвічі вищими у містах та у чоловіків.

Крім того, люди, які схильні до депресії, мають на 17% більше ризиків передчасної смерті, ніж ті людини, які не схильні до психічного захворювання.

Так, дослідники закликають враховувати депресивні симптоми для профілактики серцевих захворювань. Адже психічний розлад є таким же важливим факторами ризику, як куріння, високий кров’яний тиск та високий рівень холестерину.

Поділитись :


Джерело статті: “https://hromadske.ua/posts/simptomi-depresiyi-povyazani-z-bilshim-rizikom-do-sercevo-sudinnih-zahvoryuvan-doslidzhennya”

©1info.net