Венедіктова повідомила про закриття трьох справ проти Порошенка

Венедіктова повідомила про закриття трьох справ проти Порошенка
Венедіктова повідомила про закриття трьох справ проти Порошенка

До Єдиного реєстру досудових розслідувань минулого тижня внесено відомості про закриття трьох кримінальних проваджень, у яких фігурував п’ятий президент України Петро Порошенко.

Об этом сообщает Алексей Пивоваров

Про це на брифінгу 18 червня повідомила генеральна прокурорка Ірина Венедіктова, передає кореспондент видання "ГОРДОН".

"Провадження щодо призначення прем’єр-міністра за відсутності коаліції, втручання в діяльність Окружного адміністративного суду Києва, призначення членів Вищої ради правосуддя були закриті за відсутністю складу злочину. Усі ці провадження було внесено до ЄРДР за заявою [колишнього заступника глави Адміністрації Президента] Андрія Портнова", – сказала вона.

Кримінальне провадження, у межах якого Порошенка повідомили про підозру, було розпочато за заявою голови Служби зовнішньої розвідки, підкреслила генпрокурорка.

"У цьому вся різниця. Коли заяву про злочин подає голова зовнішньої розвідки, то, напевно, і слідча, і судова перспектива зовсім інші", – зазначила Венедіктова.

Вона говорила, що Порошенко фігурує у 21 кримінальному провадженні.

18 червня суд мав обрати Порошенку запобіжний захід у справі про призначення Сергія Семочка першим заступником голови Служби зовнішньої розвідки. Засідання відклали до 1 липня.

10 червня політик прийшов на допит у Держбюро розслідувань. Йому спробували оголосити про підозру, але Порошенко не став її одержувати, а вирушив на прийом до Венедіктової. Пізніше генпрокурорка повідомила, що підозру політику надіслали поштою.

Підписуйся на сторінки UAINFO у Facebook, Twitter і YouTube

UAINFO



Джерело статті: “https://uainfo.org/blognews/1592505794—venediktova-povidomila-pro-zakrittya-troh-sprav-proti.html”

©1info.net