Світ зараз у новій небезпечній фазі коронавірусу — ВООЗ

Світ зараз у новій небезпечній фазі коронавірусу — ВООЗ
Світ зараз у новій небезпечній фазі коронавірусу — ВООЗ

У світі спостерігають "нову небезпечну фазу" пандемії COVID-19, оскільки країни розпочали відновлювати економіку, а люди втомилися від карантинних обмежень.

Об этом сообщает Компромат

Про це заявив гендиректор Всесвітньої організації охорони здоров’я Тедрос Адханом Гебреєсус під час пресконференції у п’ятницю, 19 червня, повідомляє The Guardian.

"Світ зараз у новій небезпечній фазі. Багатьом, зрозуміло, набридло залишатися вдома. Країни, зрозуміло, прагнуть відновлювати економічну і соціальну діяльність, — сказав глава ВООЗ. — Але вірус все ще швидко поширюється. Він, як і раніше, призводить до смерті, і більшість людей вразлива".

За даними організації, у четвер у світі коронавірусом заразилися понад 150 тисяч людей. Гебреєсус наголосив, що це найвищий зафіксований добовий приріст нових випадків захворювання.

Від початку пандемії у світі нову коронавірусну інфекцію підхопили понад 8,4 мільйона людей, понад 454 тисячі з яких померли від ускладнень недуги.

У ВООЗ зазначили, що в той час як Європа починає скасовувати обежувальні заходи, COVID-19 активно поширюється в Америці та частинах Азії.

"Ми закликаємо всі країни і всіх людей проявляти надзвичайну пильність, продовжувати дотримуватися дистанції, залишатися вдома у разі поганого самопочуття, продовжувати носити маски, коли це потрібно, і мити руки", — додав Гебреєсус.

Раніше у ВООЗ заявили, що до 2021 року у світі може бути зроблено кілька сотень мільйонів доз вакцини проти COVID-19. Головна вчена організації Соума Свамінатан зазначила, що дослідники працюють над створенням вакцини із більш ніж 200 кандидатами в усьому світі.


Джерело статті: “https://tsn.ua/coronavirus/svit-zaraz-u-noviy-nebezpechniy-fazi-koronavirusu-vooz-1569607.html”

©1info.net