Гірський льодовик в Італії накривають брезентом для захисту від потепління

Вершину льодовика Презена на півночі Італії активісти накривають брезентом, аби вберегти від швидкого танення.

Об этом сообщает Московский репортер

Про це пише The Guardian.

«Ця територія постійно скорочується, тому намагаємося покрити якомога більшу її частину», — пояснює Девіде Паніца, який очолює компанію Carosello-Tonale, що виконує цю роботу.

На півночі Італії льодовик Презена втратив понад третини свого об’єму з 1993 року. Після закінчення гірськолижного сезону природоохоронці вдаються до різних способів, щоб зупинити його танення.

Проєкт покриття почався у 2008 році і тоді охопив близько 30 тис. кв. м льодовика. Зараз розміщує планує покрити 100 тис. кв. м. Для покриття активісти використовують «геотекстильний брезент», який відбиває сонячне світло та підтримує температуру нижчу, ніж зовнішня. Зазначається, що вартість однієї смуги розміром 70 м на 5 м складає до €400 і команда потребує шість тижнів, щоб встановити їх.

  • У вересні 2019 року в Італії влада закрила дороги й евакуювали жителів гірських притулків після попередження про можливе обвалення частини льодовика Монблана.


Джерело статті: “https://thebabel.com.ua/news/45749-na-pivnochi-italiji-ekoaktivisti-nakrili-brezentom-lodovik-prezena-tak-yogo-zahishchayut-vid-tanennya”

©1info.net