«Безумовно, виграє Росія»: політолог відзначився різкою заявою

Політолог Олесь Доній розповів, хто, на його думку, отримає вигоду, якщо Україна відновить водопостачання на територію окупованого Криму.

Об этом сообщает РуссианГейт

Про це він заявив у коментарі для ІА «Вголос».

«Є різні моделі стосунків між державами навколо спірних або окупованих територій. Приклад моделі повної економічної співпраці – це Японія та Росія. У 1945-му році СРСР окупував південні Курильські острови, які ніколи не належали Російській Імперії, на відміну від того ж південного Сахаліну. Тобто, це була пряма окупація. Попри те, що Японія так і не підписала мирну угоду з СРСР, вона вела всі можливі економічні взаємостосунки з окупантом. Наприклад, торгівля там іде масово. Проте ми бачимо, що за 75 років це жодним чином не наблизило Японію до повернення своїх земель. Тобто, будь-яке економічне сприяння країні-агресору не привело до деокупації. Японія сподівалась, що такі добрі стосунки з Росією допоможуть у подальшому повернути Курили, але так не сталось. Це стратегічний підхід, але коли він спрацює – невідомо. Скільки для цього треба буде чекати, тисячу років чи дві? Цього ніхто не може сказати», – пояснив Олесь Доній.

«Тому від подачі української води на окупований півострів, безумовно, виграє Росія. У чому вигода для України – я поки що не бачу її взагалі», – підсумував політолог.

Більш детальну інформацію можна переглянути у статті “Чи нап’ються окупанти української води?“



fb tw tg vb


Всі свіжі новини на нашому Telegram-каналі Приєднуйся!

Джерело статті: “https://vgolos.com.ua/news/bezumovno-vygraye-rosiya-politolog-vidznachyvsya-rizkoyu-zayavoyu_1260158.html”

©1info.net