Facebook спільно з Reuters запустили онлайн-курс для захисту від фейків

Reuters

Онлайн-курс про фейки доступний чотирма мовами: англійською, іспанською, французькою та арабською. Курс закликали пройти усіх, хто хоче розумітися на тому, як відрізняти фейки та споживати достовірну інформацію.

Глобальна компанія Facebook спільно з міжнародним інформаційним агентством Reuters розробили та виклали у відкритий доступ безкоштовний онлайн-курс про спростування фейків.

Переглянути курс можна на сайті Reuters.

«Курс спирається на наш досвід, щоб показати реальні приклади, гіпотетичні випадки і дати розуміння того, як розвиваються технології створення маніпуляцій», — пишуть розробники курсу.

Об этом сообщает http://kbrvdvkr.top

Автори курсу наголосили, що поширення неточної та оманливої інформації є глобальною проблемою, що постійно загострюється. Це також є, за їх словами, головним викликом для журналістів. Курс закликали пройти усіх, хто хоче розумітися на тому, як відрізняти фейки та споживати достовірну інформацію.



Онлайн-курс з прикладами відеофейків та іншою інформацією містить три розділи:

1) Як маніпулюють пресою?

2) У чому полягає нова загроза глибинних фейків та синтетичних медіа?

3) Як редакції можуть захиститися від маніпуляцій?

Онлайн-курс про фейки можна передивитись і пройти чотирма мовами: англійською, іспанською, французькою та арабською арабською.

Нагадаємо, раніше MediaSapiens публікував конспект дискусії Fake News Defending Truth. Під час події експерти пояснили, чому за останні кілька років фейки заполонили медіапростір та дали поради, як боротися з неправдивими новинами.


Джерело статті: “https://ms.detector.media/ethics/manipulation/facebook_spilno_z_reuters_zapustili_onlaynkurs_dlya_zakhistu_vid_feykiv/”

©1info.net