Суддю з Баришівки звільнили після скандалу з авіакомпанією

фото з мережі Інтернет фото з мережі Інтернет

Учора, 9 січня, Вища рада правосуддя розглянула матеріали щодо звільнення Олени Литвиненко з посади судді Баришівського районного суду Київської області на підставі пункту три частини шостої статті 126 Конституції України

Об этом сообщает http://infowebhub.net


Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на сайт "Український погляд".


Дисциплінарну справу стосовно судді Баришівського районного суду Київської області Литвиненко О.Л. відкрито на підставі дисциплінарних скарг на дії судді під час здійснення правосуддя у справі № 355/771/19 за позовом ОСОБА-1 до ТОВ "Авіакомпанія Скайап" про захист прав споживачів, припинення дії, яка порушує право, та примусове виконання обов’язку в натурі, поданих адвокатом Толкачовим Д.І. в інтересах ТОВ "Авіакомпанія Скайап" та народним депутатом України Геращенком А.Ю.


проінформував член Вищої ради правосуддя Віктор Матвійчук.


За результатами розгляду скарги судді Литвиненко Вища рада правосуддя ухвалила рішення від 24 грудня 2019 року № 3628/0/15-19, яким залишила без змін рішення Першої Дисциплінарної палати Вищої ради правосуддя від 15 листопада 2019 року № 3002/1дп/15-19.


Нагадаємо, що за минулі святкові дні правоохоронці зафіксували 17 порушень правил дорожнього руху, а саме порушення правил обгону, проїзду пішохідних переходів, відсутність документів на право керування, керування несправними транспортними засобами, не пристебнутими пасками безпеки, порушення правил переходу проїжджої частини.


Довідково:


Як зазначено у рішенні Першої Дисциплінарної палати, суддя Литвиненко при вирішенні питання про наявність/відсутність підстав для вжиття заходів забезпечення позову здійснила втручання у діяльність ТОВ "Авіакомпанія Скайап", що заборонено законом. Зокрема, відповідно до частини десятої статті 150 Цивільного процесуального кодексу України не допускається вжиття заходів забезпечення позову, які за змістом є тотожними задоволенню заявлених позовних вимог, якщо при цьому спір не вирішується по суті. Першою Дисциплінарною палатою встановлено також обставини, які свідчать, що суддя прийняла до провадження позовну заяву та розглянула заяву про забезпечення позову з порушенням правил територіальної юрисдикції.


Окрім того, суддя не врахувала специфіку правовідносин, що виникли між позивачем та відповідачем, та, як наслідок, залишила поза увагою положення спеціального законодавства у цій галузі, а саме Повітряного кодексу України.



Джерело статті: “http://mykyivregion.com.ua/2020/01/10/suddyu-z-barishivki-zvilnili-pislya-skandalu-z-aviakompaniyeyu/”

©1info.net