Вчені попередили про наближення міні льодовикового періоду

На 2020 р. може припасти мінімум 11-річного сонячного циклу, в результаті чого в найближчі роки на Землі може настати міні-варіант льодовикового періоду, повідомляє ZeroHedge з посиланням на дані, опубліковані в Interesting Enginiring.

Об этом сообщает http://akhbartop.com



У NASA повідомляють, що в 2020 р. сонячна активність може стати найнижчою за 200 років. Про це свідчать не тільки спостереження за світилом, але і погодні явища в різних регіонах планети. Так, 20 грудня 2019 р. в Ісландії спостерігали одну з найсильніших в історії снігових бур. Так званий «Шторм десятиліття» супроводжувався вітром зі швидкістю 100 миль у годину (161 км/год), при цьому одна метеостанція повідомляла про пориви до 149 миль в годину (240 км/год). Погода в Ісландії, Європі та Північній Америці історично пов’язана з активністю на Сонці.


Порадувати мінімальна сонячна активність може хіба що тих, хто дивиться в телескопи: «космічна погода» буде ідеальною для спостережень. А от іншим жителям планети варто приготуватися до різних несподіванок, і не факт, що приємним, відзначають в Interesting Enginiring.


«Сонячний цикл — це періодичне 11-річне коливання магнітного поля Сонця, під час якого його північний і південний полюси міняються місцями. Це робить величезний вплив на кількість і розмір сонячних плям, рівень сонячної радіації і викиди, що складаються з спалахів і корональних петель», — пояснює видання.


Говорячи ж про несподіванки, видання зазначає, що в моменти, коли сонячна активність стає дійсно низькою, може наступати «льодовиковий період в мініатюрі». Так, період між 1645 і 1715 рр .. був відзначений тривалим мінімумом активності, що відповідало спаду температур в Європі та Північній Америці. Названий на честь астрономів Едварда Маундера і його дружини Енні Рассел Маундер, цей період став відомий як мінімум Маундера. Він також відомий як «малий льодовиковий період».


Прогнози для нинішнього сонячного циклу від Центру прогнозування космічної погоди (SWPC) Національного управління океанічних і атмосферних досліджень (NOAA) , NASA і Міжнародного товариства з вивчення сонячної енергії (ISES), говорять про глибокий мінімум і максимум, які припадуть на 2023 та 2026 рр. В цей період на Сонці можуть з’явитися від 95 до 130 плям.


Натхнення:


Джерело статті: “https://cikavosti.com/vcheni-poperedili-pro-nablijennia-mini-lodovikovogo-periody/”

©1info.net