П’яних за кермом стало більше: поліція оприлюднила страшні цифри

Кількість виявлених водіїв у стані алкогольного сп’яніння в 2019 році

Майже 115 тисяч протоколів було складено в 2019 році на українських водіїв за керування авто в стані алкогольного сп’яніння.

Об этом сообщает http://chinovnic.info

Про це розповів Олексій Білошицький, заступник начальника Департаменту патрульної поліції України, на Facebook-сторінці установи. Незважаючи на істотне збільшення штрафів, українські водії продовжують сідати за кермо в нетверезому стані.

Новини
Неоголошена війна на дорогах: статистика ДТП в Україні шокує

Як порівняти з 2018 роком, кількість ДТП з потерпілими з вини п’яних водіїв зросла на 25,6% – з 968 до 1216. Внаслідок цього на дорогах України загинуло 106 осіб (+21,8%) і отримали травми різного ступеня тяжкості ще 1616 (+23,7%).

Кількість виявлених водіїв у стані алкогольного сп’яніння в 2019 році

Кількість виявлених водіїв у стані алкогольного сп’яніння в 2019 році

facebook.com/patrolpolice.gov.ua

Рейтинг найбільш "питущих" очолили водії з Чернігівської, Київської, Дніпропетровської, Івано-Франківської та Львівської областей, а також столичні "горе-драйвери". Притім, що найсумніше, в усіх цих регіонах спостерігається істотне збільшення кількості ДТП проти минулого року. Наприклад, у Києві кількість ДТП за участю п’яних за кермом зросла на 46,3%, а в Івано-Франківській області – на 52,8%!

Новини
У копів зв’язані руки: поліцейський про причини ‘’п’яних ДТП’’

"Випили? Викличте таксі, драйвера, попросіть друга, знайомого підстрахувати вас, але ніколи не дозволяйте собі сісти за кермо нетверезим. Навіть якщо випили трохи, навіть якщо почуваєтеся "нормально", – коментує Олексій Білошицький.

Як раніше повідомляв OBOZREVATEL, в Україні планують збільшити штрафи для водіїв.

Не набридаємо! Тільки найважливіше — підписуйся на наш Telegram-канал

Читайте всі новини по темі "Автоновини України" на сайті "OBOZREVATEL".



Джерело статті: “https://www.obozrevatel.com/ukr/auto/news/pyanih-za-kermom-stalo-bilshe-politsiya-oprilyudnila-strashni-tsifri.htm”

©1info.net