Антимонопольний комітет вимагає у теплопостачальників знизити тарифи на опалення

Про це йдеться у повідомленні прес-служби Антимонопольного комітету.

Об этом сообщает http://shamoneymaker.com

Зокрема, Антимонопольний комітет вимагає змінити розмір нарахувань за опалення і гарячу воду протягом опалювального сезону 2019-2020 років, своєчасно проінформувати про це споживачів, а також здійснити перерахунок споживачам за ненадані, неякісно або несвоєчасно надані послуги, «враховуючи умови аномально теплої зими».

В Антимонопольному комітеті зазначають, що ціни на газ в Україні впали на 20%, однак це не призвело до зменшення тарифів на опалення та гарячу воду.

Свої рекомендації АМКУ надав як теплопостачальним компаніям, так і місцевим органам влади.

24 грудня 2019 року в уряді повідомили, що ухвалили рішення, яке дозволить у більшій мірі враховувати зміну ціни на газ під час формування тарифу на опалення. За розрахунками уряду, це дозволить знизити розмір платіжки за опалення за грудень на 300-400 гривень.

16 листопада уряд скасував штучно встановлене попереднім складом Кабінету міністрів обмеження на максимальний розмір тарифу на опалення. Зокрема, в уряді повідомили, що це рішення суперечить домовленостям України з МВФ.

Нагадаймо, що напередодні парламентських виборів уряд Володимира Гройсмана штучно обмежив розмір тарифів на тепло до 1400 гривень.



Джерело статті: “https://hromadske.ua/posts/antimonopolnij-komitet-vimagaye-u-teplopostalnikiv-zniziti-tarifi-na-opalennya”

©1info.net