Україна змінила правила відвідування Криму: що треба знати

У п’ятницю, 17 січня, в уряді ухвалили рішення змінити порядок перетину адміністративного кордону з окупованим Росією Кримом.

Об этом сообщает http://viamedstore.com

Про це повідомляє НАРОДНА ПРАВДА із посиланням на прес-службу МВС України.



Loading…

Згідно з прийнятими змінами, виїзд на тимчасово окуповану територію дітей віком до 16 років можливий тільки в супроводі батьків або уповноважених ними осіб з відповідними документами. Підлітки від 14 до 16 років, можуть здійснити в’їзд і без супроводу, але за умови, що інформація про їх навчання є в Єдиній державній електронній базі з освітою.

При цьому, в’їзд на окупований півострів громадян України, які виїжджали для оформлення документів, що підтверджують громадянство України і виїзд із Криму осіб, які виїжджають для оформлення таких документів, здійснюється за наявності довідки, виданої Державною міграційною службою.

А тим часом нещодавно президент РФ Володимир Путін прибув в окупований Крим, щоб спостерігати за ходом навчань Північного і Чорноморського флотів в Чорному морі. На навчаннях виконували ракетні стрільби, в тому числі крилатими ракетами “Калібр” і гіперзвуковою аеробалістичною ракетою “Кинджал”. У навчаннях були задіяні понад 30 кораблів, підводний човен і більше 40 літаків.

Також повідомлялося, що в Україну з виступами зібралися російські актори Марат Башаров і Сергій Колесников, які раніше виступали у підтримку анексії Криму Росією.

Крім того, на території анексованого Криму тривають спроби блокувати доступ громадянам України до джерел правдивої інформації: зокрема, дев’ять провайдерів в дев’яти населених пунктах повністю блокують 18 українських інформаційних сайтів і 2 соціальні мережі.

Додайте «Народну Правду» в свої обрані джерела ⟶ Google News підписатися

Джерело статті: “https://narodna-pravda.ua/2020/01/17/ukrayina-zminyla-pravyla-vidviduvannya-krymu-shho-treba-znaty/”

©1info.net