Зеленський придумав план щодо переселенців із Криму: перші подробиці

У четвер, 13 лютого, президент України Володимир Зеленський обговорив зі своїм представником у Криму Антоном Корнієвичем і його заступниками проблеми українців на окупованому півострові.

Об этом сообщает Руспрес


Loading…


Про це повідомляє НАРОДНА ПРАВДА з посиланням на OBOZREVATEL.


Президент, зокрема розповів про плани з будівництва містечка для переселенців у Херсонській області, хаба для комфортного перетину КПВВ і спрощення процедури навчання дітей з окупованих територій в українських вищих навчальних закладах, повідомили на сайті Офісу президента.


Також очільник держави зазначив, що хоче отримувати інформацію про ситуацію на півострові безпосередньо від людей, які там перебувають.


“В Херсонській області планується побудувати містечко для переселенців із Криму, серед яких – понад 500 сімей кримських татар. Він наголосив, що для цього з боку представників на півострові необхідні комунікація і контроль”, – повідомив Зеленський.


Крім того, на контрольному пункті в’їзду-виїзду “Чонгар” на адміністративному кордоні буде створено спеціальний хаб із розвиненою інфраструктурою для комфортного перетину українцями КПВВ. Там збираються побудувати якісні дороги і забезпечити транспортне сполучення.


“Моя ідея в тому, щоб вони побачили, як ми ставимося до людей, до кримчан. Ти приїжджаєш, а тут – “місто-сад”. Відчуваєш різницю, адже тут усе на вищому рівні: заправка, школа, дитсадок, будинки”, – зазначив президент.


Зеленський також акцентував на важливості реалізації програми, яка спростить процедуру навчання дітей з окупованих територій в українських вищих навчальних закладах.


“Щоб одразу на КПВВ вони отримували всі документи і знали про можливість вступити в будь-який вуз”, – зазначив глава держави.


Також президент підтримав пропозицію про створення спеціального фонду, який буде надавати талановитим кримчанам гранти на розвиток, навчання і представлення України на міжнародних майданчиках.


Нагадаємо, раніше Зеленський повідомив, хто може допомогти повернути Крим Україні.


Крім цього сьогодні міністр Кабінету міністрів Дмитро Дубілет запропонував перерахувати населення на непідконтрольних територіях Донбасу та Криму за допомогою супутникової зйомки.


Додайте «Народну Правду» в свої обрані джерела ⟶ Google News підписатися


Джерело статті: “https://narodna-pravda.ua/2020/02/13/zelenskyj-prydumav-plan-shhodo-pereselentsiv-iz-krymu-pershi-podrobytsi/”

©1info.net