В Україні запустили онлайн-карту ремонту доріг. У ній можна поскаржитися «Укравтодору»

На онлайн-карті можна повідомити "Укравтодору" інформацію про проблеми, що перешкоджають комфортному проїзду
На онлайн-карті можна повідомити "Укравтодору" інформацію про проблеми, що перешкоджають комфортному проїзду

27 лютого "Укравтодор" презентував інтерактивну карту, на якій можна стежити за ремонтом доріг. Про це повідомляє пресслужба "Укравтодору".

Об этом сообщает Роспрес

Серед можливостей карти:

1. Контроль за дотриманням програми будівництва й ремонтів (Дорожня стратегія – 2020). Зараз на карті вже можна побачити всі ділянки, які відремонтують за базовим сценарієм оновлення доріг цього року.

2. Відкриті комунікації – громадяни можуть дізнаватися актуальну інформацію про стан проїзду (ремонти, ДТП, перекриття руху, ускладнення руху), про об’єкти придорожнього сервісу, розташування паркінгів та аварійно-небезпечних ділянок, погодні умови на дорогах тощо.

3. Модуль обігу – це функція карти, за допомогою якої можна скеровувати в "Укравтодор" інформацію про наявні проблеми, що перешкоджають комфортному проїзду.

За оцінкою Міністерства інфраструктури України, озвученою колишнім главою відомства Володимиром Омеляном у серпні 2019 року, на ремонт усіх доріг у країні необхідно 10 років і 1 трлн₴ Колишній в.о. голови "Укравтодору" Славомір Новак у серпні говорив, що на ремонт 24 тис. км основних магістралей в Україні потрібно не менше ніж 300 млрд грн (приблизно $7,5 млрд).

Радник голови "Укравтодору" Юрій Голик у лютому заявив, що загалом обсяг виділених на дорожні роботи коштів у 2020 році становитиме 113 млрд₴


Джерело статті: “http://gordonua.com/ukr/news/society/-v-ukrajini-zapustili-onlajn-kartu-remontu-dorig-u-nij-mozhna-poskarzhitisja-ukravtodoru-1488940.html”

©1info.net