Путін вважає, що може грати на Трампі, як на скрипці, і не сприймає як серйозного противника – Болтон

Болтон написав книжку "Кімната, де це сталося" про спільну роботу з Трампом
Болтон написав книжку "Кімната, де це сталося" про спільну роботу з Трампом

Колишній радник президента США з національної безпеки Джон Болтон заявив у інтерв’ю телеканала ABC News 18 червня, що, на його думку, президент Росії Володимир Путін не сприймає президента США Дональда Трапма як "серйозного противника".

Об этом сообщает Русский репортер

Болтон дав інтерв’ю телеканалу за кілька днів до виходу його книжки The Room Where It Happened ("Кімната, де це сталося"), у якій він описав 17 місяців роботи в Білому домі.

Путін вважає, що може "грати на Трампі, як на скрипці", переконаний Болтон. Він назвав Путіна розумним і жорстким політиком, "який присвятив своє життя розумінню стратегічного становища Росії у світі". Водночас Трамп, за словами його колишнього радника, не дуже любить читати про ці проблеми або дізнаватися про них.

Болтон розповів, що лідери Росії, Китаю і КНДР завжди прагнули проводити зустрічі з Трампом сам на сам, без радників, щоб лестити президентові США і маніпулювати ним.

Політик припустив, що Трамп, можливо, гарний бізнесмен, коли справа стосується нерухомості, але цього недостатньо, щоб бути президентом. Путін, на думку колишнього радника президента США, бачить це й "обробляє його".

Lenta.ru нагадала, що Трамп і Путін загалом зустрічалися шість разів, але повноформатні переговори між ними були лише одного разу – у липні 2018 року в Гельсінкі.

Книжка Болтона має надійти у продаж 23 червня. Видавництво Simon & Schuster заявило 10 червня, що перед видаванням книжки автор протягом кількох місяців разом із Радою національної безпеки США вносив у неї зміни.

16 червня адміністрація Трампа подала судовий позов проти Болтона, вимагаючи заборонити друк мемуарів. Президент США пригрозив колишньому радникові "дуже серйозними кримінальними проблемами", якщо книжку таки опублікують.

Болтон став радником президента США з нацбезпеки у квітні 2018 року. У вересні 2019 року Трамп повідомив, що більше не потребує послуг Болтона, оскільки "категорично не згоден із багатьма його пропозиціями", і попросив його подати у відставку. Болтон стверджує, що сам просив про звільнення.

За словами Трампа, причиною відставки стали допущені Болтоном "дуже великі помилки" і невміння знаходити спільну мову з колегами по адміністрації.


Джерело статті: “http://gordonua.com/ukr/news/worldnews/-putin-vvazhaje-shcho-mozhe-grati-na-trampa-jak-na-skriptsi-i-ne-sprijmaje-jak-serjoznogo-protivnika-bolton-1505193.html”

©1info.net