Держсекретар США переніс відвідини Узбекистану в перебігу планованого візиту, зокрема до України

Державний секретар США Майк Помпео переніс офіційний візит до Узбекистану, що планувався на 5–6 січня.

Об этом сообщает http://chernigiv.top

Як повідомило Міністерство закордонних справ Узбекистану, візит переноситься «на пізніші терміни» «за взаємною домовленістю». Інших подробиць не наведено.

Сам Помпео після нападу на посольство США в Іраці припустив, що може перенести планований візит до низки країн, серед них до України й Узбекистану, через той напад.

«Я сподіваюся, що все-таки зможу виконати ці зобов’язання. Я прямую до України, потім до Центральної Азії, а потім до Кіпру. Але я зроблю все можливе, щоб бути саме там, де треба, щоб забезпечити безпеку наших людей, працівників Державного департаменту, щоб американці були в безпеці на Близькому Сході. І якщо це означатиме, що мені доведеться дещо відкласти мою поїздку, то так я і зроблю», – сказав він 31 грудня в інтерв’ю американському телеканалові «Фокс ньюз».

В інших країнах, які в перебігу поїздки планував відвідати Помпео, і в самих США на цей час іще не робили ніяких нових повідомлень із приводу візиту держсекретаря.

30 грудня Держдепартамент США повідомив, що Майк Помпео мав 3 січня приїхати з візитом до Києва і зустрітися з президентом України Володимиром Зеленським, міністром закордонних справ Вадимом Пристайком і міністром оборони Андрієм Загороднюком. За повідомленням, Помпео мав намір підтвердити підтримку США суверенітету і територіальної цілісності України. Помпео також планував узяти участь у вшануванні пам’яті загиблих на Донбасі і зустрітися з представниками релігійних організацій, громадянського суспільства і бізнесу, щоб обговорити питання прав людини, інвестиційний клімат і програму реформ уряду.

Після України Помпео планував протягом 3–7 січня відвідати Білорусь, Казахстан, Узбекистан і Кіпр.



Джерело статті: “https://www.radiosvoboda.org/a/news-pompeo-vizyt-uzbekystan-ukrajina/30355070.html”

©1info.net