З 1 січня всі українці повинні платити за газ ринкову ціну

З 1 січня 2020 року в Україні почали діяти гарантована і ринкова ціни на газ для населення.
З урахуванням міжнародних зобов’язань України щодо лібералізації газового ринку, з 1 січня 2020 року всі українці повинні платити за газ ринкову ціну.
Крім звичайної щомісячної ціни, яка змінюється з урахуванням поточної ринкової ситуації, Нафтогаз пропонує гарантовану квартальну ціну, яка діє з 1 січня 2020 до кінця опалювального сезону.
Гарантована оптова ціна Нафтогазу зафіксована на рівні 5500 грн за тис. Куб. м (без урахування ПДВ, транспортних витрат і націнки газзбутів). Ця пропозиція має захистити побутових споживачів від різкого подорожчання газу, яке може статися в 1 кварталі 2020 року.
Кінцева роздрібна ціна для побутових споживачів в кожному регіоні залежить від витрат на транспортування газу магістральними та регіональними газопроводами, а також від націнки газзбутів. З урахуванням поточних транспортних тарифів кінцева роздрібна ціна з ПДВ складе від 7,2 до 7,8 грн за куб. м газу (проти 8,5 грн за куб. м в 1 кварталі 2019).
Гарантована ціна на газ буде діяти як для постачальників газу побутовим споживачам, так і для виробників теплової енергії.

З 1 січня 2020 року і до кінця опалювального сезону всі домогосподарства і виробники тепла автоматично будуть отримувати газ по гарантованої ціною. Для цього споживачам не потрібно робити ніяких дій, підписувати додаткові угоди або здійснювати передоплату.

Об этом сообщает http://media-tech.top



Джерело статті: “http://jkg-portal.com.ua/ua/publication/one/z-1-schnja-vs-ukrajinc-povinn-platiti-za-gaz-rinkovu-cnu-58474”

©1info.net