Чоловік розстріляв подружжя на очах дитини. На суді стверджував, що діяв під гіпнозом — Судові історії

Ця історія — про 43-річного менеджера Харківського м’ясокомбінату на ім’я Костянтин, який розправився з особистим водієм Олегом, його дружиною, а також поранив їхню 13-літню доньку. У суді він визнав свою вину лише частково, розповідав про голоси в голові та пораду вищих сил скоїти вбивство.

Об этом сообщает http://wordpressaction.com


Трагедія сталася у червні 2018 року. Того ранку злочинець узяв пістолет, рушницю та карабін, зареєстровані на нього, і поїхав автомобілем до будинку, де перебував водій зі сім’єю. Він піднявся на п’ятий поверх і вибив вхідні двері квартири. Тричі вистрелив у водія, той впав. Дружина з донькою втекли на балкон. Убивця силою відчинив двері і чотири рази вистрелив у жінку. Поцілив і в дівчинку, поранивши її в тулуб, ліве передпліччя та обидва стегна.


Переконавшись, що жертви не подають ознак життя, Костянтин пішов геть. Змінив авто, переховувався від правоохоронців. Проте невдовзі його затримали. З автомобіля вилучили зброю та 109 патронів.


У судовому засіданні чоловік свою провину визнав лише частково. Розповів, що Олега знав давно. У січні 2018-го вони випадково зустрілися на вулиці. Костянтин узяв товариша на роботу — особистим водієм. Приблизно за тиждень до вбивства менеджер із водієм поїхали до Рівного, де мешкала Олегова дружина з батьками. Господарі щедро пригощали спиртним і провели над ним обряд чорної магії. Після цього йому стали вчуватися голоси — погрози Олегових тестя з тещею.


Костянтин запідозрив, що водій із дружиною хочуть заподіяти шкоду його родині. Вважав, що вони загіпнотизували його. Менеджер ходив до церкви, просив допомоги у вищих сил, на пораду яких і скоїв вбивство. Чоловік не приховував: того дня спеціально поїхав убивати подружжя, бо “вони — не люди”.


Донька загиблих розповіла, що з мамою проживала у Рівному. Батько в червні приїхав автомобілем разом зі своїм шефом, щоби забрати їх до Харкова. Обвинувачений пиячив, поводився дивно. Після переїзду сім’я декілька днів жила на його дачі в селі Шелудівка під Харковом. А потім батько сказав, що потрібно поїхати звідти, бо господар викликав поліцію. Казав, начебто водій йому погрожує. Вони перебралися у квартиру до батькової матері. Уранці шеф увірвався в їхню кімнату і, нічого не кажучи, вбив батька. Вони з мамою заховалися на балконі. Дівчинка просила дядька не стріляти. Та він не послухав. Після вбивства батьків розвернувся і пішов.


У момент вбивства у квартирі була ще й мати водія. У суді вона розповіла, що вранці милася у ванній і почула галас. Коли вийшла в коридор, побачила внучку в крові, труп сина в кімнаті. Сусідка, яка проживає на поверх вище, свідчила, що того недільного ранку почула якийсь дивний звук, наче виляск, вийшла на балкон. Знизу лунали крики.


Перехилившись, побачила на балконі закривавлені жіночі ноги. Побігла до сусідів. Господиня сказала, що вбили сина. Тоді повернулася додому, викликала “швидку” та поліцію.


Мати обвинуваченого розповіла, що Костянтин одружений, має двох дітей, однак останнім часом жив окремо від сім’ї на дачі в Шелудівці. Декілька разів провідувала його. Син постійно був п’яний. Дружина менеджера стверджувала, що чоловік приблизно півроку до трагічних подій із ними не проживав. Декілька разів бачила його водія, який їй не подобався, бо нібито володів гіпнотичними здібностями. Хоча чоловік відгукувався про нього позитивно. Напередодні вбивства вона з Костянтитом, дітьми та свекрухою поїхала на дачу. Наступного ранку чоловік узяв пістолет, рушницю та карабін, сів в автомобіль і кудись поїхав. Казав, що сім’ї загрожує небезпека.


Висновком комісійної судово-психіатричної експертизи встановлено, що обвинувачений у період скоєння злочину мав напад хронічної параноїдальної шизофренії, не міг усвідомлювати своїх дій та керувати ними. Та через чотири місяці повторне обстеження виявило, що чоловік симулює хворобу.


Вироком Київського районного суду Харкова менеджера визнано винним у скоєнні злочинів, передбачених ч. 2 ст. 125 та п. 1 ч. 2 ст. 115 ККУ і позбавлено волі довічно. Із нього стягнуто мільйон гривень моральної та 9780 гривень матеріальної шкоди на користь родичів загиблих і 115 847 гривень за проведення експертиз.


Дякуємо, що прочитали цей текст у газеті Експрес. У нас — тільки оригінальні тексти.


Читайте також про те, як покарали чоловіка, який під час сварки вбив колишню співмешканку та її доньку


Джерело статті: “https://expres.online/sudovi-istorii/cholovik-rozstrilyav-podruzhzhya-na-ochakh-ditini-na-sudi-stverdzhuvav-shcho-diyav-pid-gipnozom”

©1info.net