Обіцяють роботу і забирають землю: журналісти викрили агрорейдерську схему на Дніпропетровщині

Рейдерське захоплення врожаю, погрози зброєю та адміністративний примус до передачі своєї землі у розпорядження «правильним» фермерам. Щоб з’ясувати, що насправді відбувається у селі Златоустівка на Дніпропетровщині та як фермерів у сільраді ділять на «правильних» і «неправильних», команда «СтопКору» вирушила до Криворізького району. Дивіться у матеріалі Юрія Колеснікова.

Об этом сообщает http://mvzmv.com

Після приїзду знімальної групи голова сільради Зоя Сухоставська пояснює ситуацію із землею. У нас створюється враження, що ось так, прямо і просто, із документами та поясненнями, селяни спілкуються з головою ледь не вперше. І лише тому, що ми поруч.

Селяни нарешті отримали можливість з’ясувати все про землю. А в цей час один з них вирішив розповісти про конфлікт з фермером, що триває вже кілька років.

Як згадує Віталій Приходько, спершу йому пообіцяли роботу та гроші.

«Квасов Олександр Петрович. Казали, допоможе переоформити, роботу дадуть – все. Наприкінці 2015 року перейшла до них земля. За перший рік вони заплатили мені. Впродовж останніх трьох років ніхто не платить. Кажуть: переоформиш землю, тоді ми віддамо гроші», – зазначає селянин.

Цікаво, що підприємство «Квасов О.П.» у Златоустівській сільраді відноситься до канонічних і «правильних». Принаймні щодо них позиція голови дуже жорстка.

У розповідях селян фігурують два підприємства

Але й конфлікти із землею тривають саме навколо цих двох господарств. При цьому на землях сільради працює 4 чи 5 фермерів.

Читати також:
На Криворіжжі у селян відбирають паї зі зброєю (відео)
Поділитись


Джерело статті: “https://stopcor.org/obitsyayut-robotu-zabirayut-zemlyu-zhurnalisti-vikrili-agroreydersku-shemu-na-dnipropetrovshhini/”

©1info.net