Сім правил як не треба занурюватися на Водохреща. Поради лікаря

Оксана Пастухова — лікар загальної практики — сімейний лікар

Свято Водохреща, Хрещення Господнє, святкують традиційно 19 січня. У цей день освячують водойми, а люди купаються у крижаних ополонках в пам’ять про те, що Ісус хрестився у ріці Йордан.

Об этом сообщает http://armrinvesting.com

Зануритися у крижану воду зважується не кожен, але і сміливцям, які купаються у відкритих водоймах на Водохреща, варто пам’ятати, що безпечне зимове купання вимагає суворого дотримання певних правил.

Як не треба занурюватися на Водохреща Калинівка City розповіла лікар загальної практики сімейної медицини Оксана Пастухова.

Оксана Пастухова — лікар загальної практики — сімейний лікарОксана Пастухова — лікар загальної практики — сімейний лікар Калинівка City

Правило 1

Людям, які мають проблеми зі здоров’ям, а це можуть бути хронічні хвороби сечо-статевої системи, серця, нирок, легенів, цукровий діабет, або ж навіть перші симптоми вірусних захворювань, категорично забороняється занурюватися у крижану воду. Навіть якщо ви вірите, що в цей день вода чудодійна та виліковує усі хвороби.

Про незвичайні зцілення не доводилося чути, а от рятувати хворого, який після купання захворів на пневмонію таки довелося.

А ще краще проконсультуватися із лікарем, який, зважаючи на ваш стан здоров’я, визначить чи готові ви до купання.

Правило 2

Не лізьте у воду без відповідної підготовки організму. За три тижні (якщо немає часу вже, то за тиждень), до купання варто почати процедуру загартовування. Починати загартовування потрібно з обтирання вологим рушником або махровою рукавичкою вранці.

Фахівці рекомендують починати процедуру обливання із температури води в 34 градуси і поступово знижувати на 1-2 градуси, поки температура води не буде 22 градуси. І потім переходити на холодні обливання.

Спочатку 2 −3 дня обливайте передпліччя і гомілки холодною водою протягом двох секунд, потім наступні 2 −3 дня обливайте ноги і руки. І тільки лише коли ваш організм адаптувався до холодної води, приступите до обливання всього тіла.

Правило 3

Не лізьте у холодну воду, коли поруч немає сторонніх людей. Купання на Водохреща варто проводити у місцях, де чергують медичні працівники та рятувальники, які при потребі зможуть надати вам допомогу.

Правило 4

Перед зануренням зробіть розминку для тіла. Заходьте у воду поступово, а не різко. Не бажано занурюватися з головою, це може викликати спазм судин головного мозку.

Правило 5

Не залишайтеся в холодній воді більше 20 секунд. Якщо ви робите це вперше, бажано побути в ополонці як мінімум 10 секунд.

Правило 6

Занурюватися в ополонку в стані алкогольного сп’яніння категорично забороняється. А от теплий трав’яний чай після купання саме те, що потрібне вашому організму.

Правило 7

Після купання потрібно відразу розтерти тіло махровим рушником та переодягнутися у сихий одяг.



Джерело статті: “https://kalynivka.city/read/experiance/60797/10pravil-yaknetreba-zanuryuvatisya-navodohrescha-poradi-likarya”

©1info.net