Київводоканал роздаватиме освячену воду з цистерн (перелік адрес)

Автоцистерна з водою для освячення. Фото: Київводоканал

Об этом сообщает http://bpressa.com

На свято Водохреща 18-19 січня працівники Київводоканалу розташують у місті цистерни з освяченою водою, яку зможуть набрати всі охочі, повідомляє пресслужба підприємства.

18 січня:

  • з 10:00 на вулиці Прирічній, 5а, Оболонь.

19 січня:

  • з 8:30 біля Собору Софія Київська, вул. Володимирська,24;
  • з 9:00 біля Церкви первоверховних апостолів Петра і Павла, вулиця Стеценка,14;
  • з 10:00 на на вулиці Прирічній, 5а;
  • з 14:00 «біля храму» в Гідропарку (біля храму)

У Київводоканалі не уточнюють, священники яких конфесій освячуватимуть воду. Однак за вказаними адресами розташовано храми ПЦУ, УПЦ КП та УПЦ МП.

Так чи інак, напередодні Водохреща кожну з автоцистерн дезінфікують хлором, а воду відправляють на аналіз, і лише після цього цистерна рушає на освячення.

В одному з репортажів 24 телеканалу йшлося про те, що Київводоканал підтверджує особливі якості води на Водохреще: мовляв, з 17 січня вода поступово стає м’якшою, зростає її водневий показник, і в ніч проти 19 січня вона досягає піку активності. Вже після 20 січня вода втрачає свої «дивовижні властивості», її кислотність та жорсткість повертаються до норми.

Православна церква України закликала з шаною ставитися до агіасми – чину освячення води, але наголошує, що освячена вода не чарівна і не змиває гріхи.

«Нема потреби запасатися водою у найбільших бідонах чи каністрах – адже той, хто принесе на водосвяття навіть найбільшу банку, але разом із темними помислами і порожнім серцем, не отримає “більшої святості”», – заявляє пресслужба ПЦУ.

Також у ПЦУ наголосили, що жодного церковного припису для обмивання в ополонці на Водохреще немає, і ця дія жодним чином не приводить до духовного очищення.

Водохреще – народна назва християнського свята Хрещення Господня, одного з двонадесятих свят (12 найбільших свят церковного календаря). Також у ці дні відзначають Богоявлення, яке присвячено тим самим біблійним подіям, але є окремим святом.

* Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.



Джерело статті: “https://hmarochos.kiev.ua/2020/01/18/kyyivvodokanal-rozdavatyme-osvyachenu-vodu-z-tsystern-perelik-adres/”

©1info.net