Україна та Грузія заявили, що РФ перешкоджає морським рятувальним операціям

IMO міжнародна міжурядова організація, відповідальна за охорону і безпеку судноплавства
IMO міжнародна міжурядова організація, відповідальна за охорону і безпеку судноплавства

Росія перешкоджає проведенню рятувальних операцій у басейні Чорного й Азовського морів. Про це делегати від України та Грузії заявили у зверненні до Міжнародної морської організації (IMO), поінформувало 17 січня посольство України у Великобританії.

Об этом сообщает http://vestnik-jurnal.com

"Делегації України та Грузії звернули увагу держав – членів ІМО на протиправну діяльність РФ, що перешкоджає пошуково-рятувальним операціям у Чорному морі, Азовському морі та Керченській протоці. Спільний документ України та Грузії був підтриманий делегаціями країн ЄС та США", – ідеться в повідомленні, опублікованому у Facebook.


https://www.facebook.com/ukraine.in.uk/posts/3262562990427198

Росія анексувала Крим після незаконного референдуму 16 березня 2014 року. Приєднання півострова до РФ не визнають Україна та більшість країн світу. Наразі між материковою Україною і Кримом діє контрольно-пропускний режим, а Київ де-факто не контролює півострова.

IMO – міжнародна міжурядова організація, яка є спеціалізованою установою ООН, що відповідає за охорону і безпеку судноплавства і запобігання забрудненню довкілля із суден.


Джерело статті: “http://gordonua.com/ukr/news/crimea/-ukrajina-i-gruzija-zajavila-shcho-rf-pereshkodzhaje-morskim-rjatuvalnim-operatsijam-1483308.html”

©1info.net