Tasnim: Іран передає «чорні скриньки» зі збитого Boeing Україні

Про це в суботу, 18 січня, повідомило іранське інформаційне агентство Tasnim, передає Reuters.

Об этом сообщает http://banksta.top

«За участі експертів із Франції, Канади та США ми спробуємо розшифрувати (бортовий самописець) в Києві. Якщо нам це не вдасться, його відправлять до Франції», — повідомив Tasnim представник Іранської організації цивільної авіації Хасан Резайфар.

Він також додав, що в Ірані «чорні скриньки» не розшифровуватимуть.

Із повідомлення випливає, що в Києві бортові самописці можуть бути вже найближчими днями, хоча конкретної дати не називалося.

Нагадаймо, раніше повідомлялося, що записи з бортового самописця українського літака будуть відправлені для розшифровки до Франції. Президенти України Володимир Зеленський та Франції Еммануель Макрон 11 січня домовився про залучення французьких фахівців до розшифровки чорних скриньок.

Згодом французьке Бюро з розслідування та аналізу безпеки цивільної авіації повідомило, що розшифровування чорних ящиків відбуватиметься в Україні і саме Бюро візьме участь у процесі розшифровки.

15 січня Офіс генпрокурора та Служба безпеки України звернулися із запитом до Ірану про передачу українським правоохоронцям бортових самописців зі збитого літака авіакомпанії «Міжнародні авіалінії України» 8 січня.

17 січня міністр закордонних справ України Вадим Пристайко заявив, що «чорні скриньки» зі збитого в Ірані українського літака передадуть в Україну після того, як їх вивчать в Ірані.



Джерело статті: “https://hromadske.ua/posts/tasnim-iran-peredast-chorni-skrinki-zi-zbitogo-boeing-ukrayini”

©1info.net