Експерти назвали головну причину густого смогу над Києвом

Густий ядучий туман, який 17 січня огорнув Київ, — це наслідок забруднення повітря автомобільним транспортом.

Об этом сообщает http://7club7.com


Про це інформує "Апостроф" із посиланням на "Укрінформ".


"Останніми роками реєструється тенденція погіршення ситуації із забрудненням атмосферного повітря, це пов’язано з природними явищами і зі збільшенням кількості забруднювачів в Києві, саме автомобільного транспорту. 80% — це автомобільний транспорт, який забруднює повітря в місті. Для міста Києва з великою кількістю забруднювачів вже формується такий білий смог вранці. Це через інверсії температури і відсутності зміни шарів в атмосфері. Формується в ранкові години з 8.00 до 9.00", — сказав керівник Держпродспоживслужби Олег Рубан.


Додав, що від шкідливих викидів авто найбільше потерпають Деміївська та Бесарабська площі, проспекти Перемоги і Бандери. Там у повітрі максимальна концентрація пилу, вуглекислого газу та формальдегіду.



Як повідомляв "Апостроф" раніше, у Києві та інших містах України в першій половині дня 17 січня фіксується густий туман, видимість становить 200-500 метрів, що значно ускладнює ситуацію для автомобілістів.


Джерело статті: “https://apostrophe.ua/ua/news/society/kiev/2020-01-18/eksperty-nazvali-glavnuyu-prichinu-gustogo-smoga-nad-kievom/185939”

©1info.net