Повернення Вовка. Скандальний суддя знову очолив ОАСК — Політика

Подія: Сьогодні, 21 січня, головою Окружного адміністративного суду Києва знову обрали Павла Вовка. Його кандидатуру підтримала більшість суддів.

Об этом сообщает http://iposs.net


Деталі: На таємному голосуванні за Вовка віддали свої голоси 39 із 42 його учасників. Про це заявили у пресслужбі суду.


Як відомо, голову Окружного адміністративного суду Києва Павла Вовка підозрюють у втручанні в роботу Вищої кваліфікаційної комісії суддів і ухваленню завідомо неправосудних рішень.


У ГО "Фундація DEJURE" таку новину назвали очікуваною, зважаючи, що й інші судді ОАСК відомі своїми обурливими рішеннями: забороною Майдану, поновленням Романа Насірова на посаді голови ДФС, справою "рюкзаків Авакова" тощо.


Що було раніше: Як йдеться у матеріалах слідства, голова ОАСК Павло Вовк мав намір уникнути кваліфікаційного оцінювання і для цього почав створювати штучні перешкоди у діяльності окремих членів Вищої кваліфікаційної комісії суддів. 30 липня 2019 року йому і ще трьом колегам вручили підозри. Вища рада правосуддя відмовився відсторонити Вовка від роботи, однак 20 серпня того ж року він склав свої повноваження голови ОАСК добровільно. У листопаді генпрокурор Руслан Рябошапка заявив, що розслідування щодо судді закінчено, і справу передадуть до суду.


Як переконаний член Громадської ради доброчесності Роман Маселко, навіть попри складання Вовком своїх повноважень, він зберіг свій неформальний вплив на ОАСК.


Варто також додати, що у 2017 році, коли Павло Вовк прагнув стати суддею Верховного Суду, Громадська рада доброчесності виявила дані, які свідчать про його невідповідність критеріям доброчесності та професійної етики. Серед іншого, експертів насторожили статки та витрати Вовка, які суперечили задекларованим доходам. Зокрема, у його декларації за 2015 рік внесено колекції картин, ікон, монет, золоті годинники, чималі готівкові кошти. Це викликало чимало запитань, адже майже всю свою професійну кар’єру Павло Вовк пропрацював на посадах, пов’язаних з виконанням держфункцій.


Джерело статті: “https://expres.online/politics/povernennya-vovka-skandalniy-suddya-znovu-ocholiv-oask”

©1info.net