Грип в Україні. Як змінювалася кількість смертей за останні роки — Здоров’я

Подія: Від початку епідсезону в Україні грип забрав життя 11 людей. Усі вони померли від ускладнень, які дав вірус. Ніхто із загиблих не мав щеплення.

Об этом сообщает http://mlm-master.org


Деталі: Загалом із 30 вересня 2019 року до 19 січня 2020 року на грип перехворіло 6,2% населення України. 67 тисяч 113 осіб потрапили до лікарень, із них 78,7% — діти віком до 17 років. Найбільше смертей — на Житомирщині (шестеро загиблих). Троє з них померли за минулий тиждень. У всіх лабораторно підтвердили пандемічний вірус грипу А (H1N1). Хворі звернулись за меддопомогою в дуже тяжкому стані. Серед людей, які не пережили хворобу — вагітна жінка. Вона померла від ускладнень.


У минулому епідсезоні 2018/2019 років на грип та ГРВІ в Україні перехворіло 13,8% населення. За цей час медики зафіксували 64 летальних випадки, 12 із них — діти віком до 17 років. А позаминулого року від ускладнень вірусу померло семеро осіб.


Найменше смертей було в 2011/2012. У цьому епідсезоні від ускладнень грипу та ГРВІ в Україні померла одна людина, у наступні два роки — 17 і 18 осіб.


Найбільше померлих медики зафіксували в епідсезоні 2015/2016. Тоді від ускладнень грипу та ГРВІ в Україні загинула 391 людина (з них — п’ятеро дітей та двоє вагітних). На 3-тьому та 4-тому тижнях лікарі фіксували по 76 та 80 летальних випадків. 83,9 % випадків припало на вікову категорію 30-64 роки. Найбільше летальних випадків зафіксували в Одеській області — 42 випадки, Донецькій — 40, місті Києві — 38, Черкаській та Львівській областях — 26 і 25 випадків.


Серед померлих від ускладнень грипу в 2015/2016 епідемічному сезоні 55% — люди із серцево-судинною патологією, 18% —ожирінням, 10% — діабетом. Домінуючим вірусом був А (H1N1).


Люди, які померли від грипу цього року, також мали супутні стани, що ускладнювали перебіг хвороби.


Коментарі: "Там був діабет, у якомусь випадку була ішемічна хвороба серця. Це посприяло тому, що їх, на жаль, врятувати не вдалося", — сказала в коментарі "5 каналу" Оксана Артемчук, завідувачка відділення грипу та ГРВІ-центру громадського здоров’я МОЗ України.


"Найчастішим ускладненням хвороби є пневмонія, яка іноді може лише за 4-5 днів призвести до летальних наслідків. Серцева недостатність також нерідко розвивається внаслідок ускладнень грипу. За перших ознак захворювання (раптовий початок хвороби, головний біль, ломота у м’язах та суглобах, біль у горлі, підвищення температури тіла до 38 °С і більше, кашель, в окремих випадках — блювота і пронос) обов`язково звертайтеся до сімейного лікаря", — повідомили у Центрі громадського здоров’я України.


Що було раніше: У цьому епідсезоні першу смерть від ускладнень грипу зафіксували 31 грудня у Тернополі. Чоловік помер через 10 днів після початку хвороби.


Джерело статті: “https://expres.online/health/grip-v-ukraini-yak-zminyuvalasya-kilkist-smertey-za-ostanni-roki”

©1info.net