Сергій Осачук: протитуберкульозні санаторії не передбачені у платних послугах


Сьогодні, 28 січня 2020 року, голова Чернівецької обласної державної адміністрації Сергій Осачук провів пресконференцію, на якій піднімалося питання майбутнього обласних протитуберкульозних санаторіїв "Садгора" та "Красноїльськ".

Об этом сообщает http://allbiznes.net

— Нам потрібно говорити, що буде з людьми. Тому що всі дії співвідносяться з реформою медичної галузі і охорони здоров’я в Україні. І я переконаний, що про це обдумано величезну кількість часу. Рішення прийняті на національному рівні. Ми не є окремою територією чи островом, який може собі по-іншому вчинити, — зауважив голова Чернівецької ОДА Сергій Осачук.

Мова йде про ситуацію, яка пов’язана з припиненням державної фінансової підтримки комунальних закладів санаторного типу з 1 квітня 2020 року, як це передбачено заходами з реалізації медичної реформи в Україні. Такий стан речей може призвести до припинення надання жителям області, у тому числі представникам пільгових категорій населення, життєво необхідних їм лікувально-профілактичних та реабілітаційних послуг.

— Така політика українського уряду і ми повинні забезпечити, щоб людина мала можливість видужати, а ці об’єкти, які вивільняються, служили іншим людям, які цього потребують. Тому названі санаторії не передбачені у платних послугах. У нас надто висока щільність закладів медичної сфери на території Чернівецької області, яка неспіввимірна до кількості населення. Тому будуть вивільнятися приміщення і нам треба спільно з обласною радою забезпечити збереження цих об’єктів, передати їх в добрі руки і користування, — додав Сергій Осачук.

Також він зазначив, що є плани стосовно санаторію "Садгора". Наприклад, розбудувати там сучасний обласний центр особливої дитини, який зараз розташовується на вулиці Бульвар Героїв Крут.

Відео Артема АРТЕМЕНКА


Джерело статті: “https://pogliad.ua/news/chernivtsi/sergiy-osachuk-protituberkulozni-sanatoriyi-ne-peredbacheni-u-platnih-poslugah-383850”

©1info.net