Україна готується протидіяти коронавірусу з Китаю. Гончарук взяв на себе керування оперативним штабом

Україна готується протидіяти коронавірусу з Китаю. Гончарук взяв на себе керування оперативним штабом
Україна готується протидіяти коронавірусу з Китаю. Гончарук взяв на себе керування оперативним штабом

Прем’єр-міністр України Олексій Гончарук взяв на себе керування оперативним штабом щодо недопущення поширення захворювання на території України смертоносним коронавірусом з Китаю.

Об этом сообщает http://mamkoved.top

Про це повідомляє пресслужба МОЗ 1 лютого.

Зазначається, що за дорученням президента управління штабом перенесено з рівня Міністерства до Кабміну.

"Україна продовжує виконувати усі технічні рекомендації ВООЗ щодо попередження розповсюдження нового коронавірусу. У свою чергу, на цей момент ВООЗ не рекомендує обмежувати пересування пасажирів та вантажів, це не вважається ефективним засобом попередження розповсюдження вірусу", — йдеться в повідомлені.

В МОЗ зазначили що Гончарук дав перші доручення як керівник:

  • Міністерству охорони здоров’я України розробити План заходів щодо недопущення занесення вірусу і поширення його на території України;
  • МОЗ, МВС, Міноборони, МОН, Мінінфраструктури та низки інших служб і відомств — підготувати Національний план протиепідемічних заходів реагування на поширення вірусу із залученням;
  • МЗС, ДСНС і Мінінфраструктури оперативно розробити план та організувати евакуацію наших громадян з території Китаю через спалах інфекції;
  • Головам ОДА і держадміністрації у Києві посилити заходи захисту на місцевому рівні.

Українцям з гарячкою, кашлем, ускладненим диханням рекомендуть вживати заходів для попередження поширення інфекції.

"Уникайте тісного контакту з людьми, надягніть захисну медичну маску, прикривайте рот і ніс під час чхання чи кашлю одноразовою серветкою. Якщо ви відвідували уражені райони Китаю, обов’язково повідомте про це лікаря", — радять медики.

Коронавірус_оновлена інфографіка на 18.00_ 31 січня

Станом на ранок 1 лютого коронавірус з Китаю підхопили вже 11 374 людини. Недуга забрала 259 життів.

Нагадаємо, вірус, який схожий на застуду, але, на відміну від неї, дуже швидко вражає легені й інші органи, розпочався з ринку морепродуктів у китайському місті Ухань. Нині сам ринок зачинений і огороджений поліційною стрічкою, а у місті активно відбуваються заходи із знезараження. Посилено контроль в аеропортах не лише Китаю – Таїланд, Австралія та Японія ретельно стежать за пасажирами.

Відомо, що вірус з китайського Уханя належить до великої родини коронавірусів. Розповсюдження хвороби розпочалося з ринку тварин. Вірус передається повітряно-крапельним шляхом тваринам, людям. Спалах вірусу припав на найгірший час — святкування китайського Нового року. Адже саме цього тижня громадяни Піднебесної активно мандрують — приїжджають на свята до родичів як всередині країни, так і з-за кордону.

26 січня стало відомо, що смертоносний коронавірус з Китаю може передаватися в інкубаційний період, коли людина навіть не підозрює, що вона хвора. Інкубаційний період триває від одного до 14 днів.

30 січня Всесвітня організація охорони здоров’я за підсумками екстреної наради оголосила спалах коронавірусу надзвичайною ситуацією міжнародного значення. Це стало опосередкованим визнанням того, що стримати поширення хвороби не вдається і вона з локальної проблеми набуває глобального масштабу.

Базові рекомендації для уникнення зараження коронавірусом:

  • уникати контактів з тваринами;
  • не їсти сире або погано оброблене м’ясо;
  • уникати контактів з людьми, у яких є ознаки захворювання;
  • регулярно та ретельно мити руки.

Що відомо про загадкову недугу, як вона виникла та чому викликає занепокоєння у медиків – читайте у матеріалі ТСН.ua.

Плейлист 31 відео Смертоносний коронавірус з Китаю

Світом шириться новий вірус з Китаю. Інфіковано понад 500 осіб.

Смертоносний коронавірус з Китаю
Світ
  • Facebook 5
  • Twitter
  • Telegram
  • Messenger
  • Viber

Джерело статті: “https://tsn.ua/ukrayina/ukrayina-gotuyetsya-protidiyati-koronavirusu-z-kitayu-goncharuk-vzyav-na-sebe-keruvannya-operativnim-shtabom-1484691.html”

©1info.net