Білий дім блокує інформацію про участь Трампа в затримці допомоги Україні

Адміністрація президента США блокує оприлюднення електронних листів, що стосуються прийняття рішення про затримку військової допомоги Україні, якими володіє Міністерство юстиції США.

Об этом сообщает http://mash24.info

Про це повідомляє Центр громадянської доброчесності, — передають Вести.

Міністерство юстиції заявило під час одного з судових слухань у п’ятницю, 31 січня, про існування 24 електронних листів, пов’язаних з рішенням президента США затримати 391 млн доларів військової допомоги Україні

Юрист бюджетного управління Адинистрации, заявив, що е-мейли не повинні розголошуватися, оскільки підпадають під дію так званої executive privilege — це право на конфіденційність особистого листування і розмов представників виконавчої влади, у тому числі глав відомств та президента.

За словами юриста, листи, які написані в червні-вересні 2019 року, описують “мета і тривалість призупинення затримання військової допомоги Україні”.

Представники Мін’юсту та бюджетного управління відповідали на запит судді, який вимагав від них пояснення щодо редагування кожного електронного листа, які відомства оприлюднили на вимогу Центру громадянської доброчесності, який у грудні 2019 року виграв позов на підставі Закону про свободу інформації, вимагаючи оприлюднити листування.



Джерело статті: “http://povin.com.ua/272912-03-02.html”

©1info.net