Переслідування опозиції та її лідера. Порошенко відреагував на повідомлення про підозру і звернувся до Зеленського

Петро Порошенко / Twitter

Об этом сообщает DEDAL

Порошенко заявив про подвійні стандарти

Петро Порошенко / Twitter


П’ятий президент України і нардеп Петро Порошенко назвав дії Держбюро розслідувань та Офісу генпрокурора переслідуванням опозиції і нападками проти її лідера.

«Це нічого спільного з верховенством права, з демократією, нічого спільного із захистом і розслідуванням злочинів немає. Подвійні стандарти, переслідування опозиції і нападки проти лідера опозиції. Цим займався на нашій пам’яті Віктор Федорович Янукович», — сказав Порошенко після того, як йому повідомили про підозру в ДБР.

Він також звернувся до нинішнього українського президента Володимира Зеленського.

«Я дуже шкодую, Володимир Олександрович, що ви даєте незаконні вказівки генпрокурору, на 300% вашій людині, виконувати злочинні накази. Передзвоніть Януковичу в Росію і запитайте, чим він закінчив. І вчасно зупиніться», — зазначив політик.

Читайте також:
Порошенко підозрюється у спонуканні глави зовнішньої розвідки до перевищення влади, можливий його арешт — Офіс генпрокурора

Порошенко підкреслив, що в справі про призначення заступником глави Служби зовнішньої розвідки Сергія Семочка він діяв відповідно до Конституції, і це підтверджують експертизи.

«Ми їх не боїмося, ми приїхали сюди, щоб сказати їм в очі, що вони порушують законодавство і намагаються перетворити країну в авторитарний режим. Ми будемо захищати демократію в Україні», — резюмував нардеп.

10 червня 2020 року п’ятий президент України Петро Порошенко прийшов на допит в Державне бюро розслідувань.

Допит стосувався переміщення через кордон України з приховуванням від митного контролю колекції культурних цінностей, яка складається з 43 картин всесвітньо відомих художників.

В ході візиту Порошенка в ГБР йому повідомили про підозру у справі про призначення Семочка.

Читайте також:
Зеленський, Венедиктова і Коломойський. Прихильники Порошенко влаштували під ДБР виставку карикатур

У квітні 2019 року Порошенко звільнив Сергія Семочка з посади заступника голови СБУ. Семочко оскаржив указ президента Порошенка в суді, так як на момент звільнення «офіційно перебував на лікарняному».

Перед цим Семочко став фігурантом кількох гучних скандалів. Зокрема, журналісти програми Наші гроші опублікували сюжет про причетність Семочка до дефіциту важливих препаратів для людей із захворюваннями нирок в Україні.

У сюжеті розслідувачі показали дорогі будинки в Козині під Києвом і автомобіль Land Cruiser, які, за даними журналістів, належать Семочку. Відзначається, що родичі Семочка мають російське громадянство і бізнес в Криму.

У грудні 2019 року в ДБР повідомили, що готують проект підозри щодо незаконного призначення Семочка в Службу зовнішньої розвідки.

Кому саме буде повідомлено про підозру, в Бюро тоді не уточнили.


Джерело статті: “https://nv.ua/ukr/ukraine/politics/povidomlennya-pro-pidozru-petru-poroshenku-zayava-p-yatogo-prezidenta-novini-ukrajini-50093293.html”

©1info.net