Lufthansa звільнить до 22 тисяч співробітників через епідемію коронавірусу

REUTERS / Lisi Niesner

Об этом сообщает База компромата

Lufthansa скоротить штат співробітників

REUTERS / Lisi Niesner


Німецька авіакомпанія Lufthansa має намір звільнити 22 тисячі співробітників через економічну кризи, яка виникла під час епідемії коронавірусу нового типу COVID-19.

Хронiки коронавірусу. Останні новини
Надсилаємо щоденно о 08:00

Про це повідомляє BBC.

У компанії зазначили, що чекають повільного відновлення ринку авіаперевезень. Також у Lufthansa зазначили, що після відновлення міжнародного авіасполучення, компанія буде використовувати на 100 літаків менше.

У Lufthansa повідомили, що більше половини звільнених співробітників будуть в Німеччині.

"Мета полягає в тому, щоб прокласти шлях до збереження якомога більшої кількості робочих місць в групі Lufthansa", — заявили в компанії.

На сьогоднішній день в компанії налічується більше 135 тисяч співробітників. Більше половини з них — у Німеччині.

Читайте також:

Lufthansa вперше за 30 років покинула топ-30 компаній на Франкфуртській біржі

Нагадаємо, що попередня угода про виділення Lufthansa 9 млрд євро держпідтримки уряд ФРН і представники авіакомпанії досягли 25 травня. Однак наглядова рада авіаперевізника відмовився схвалювати цю угоду через вимоги Єврокомісії відмовитися від ключових слотів в аеропортах Франкфурта і Мюнхена. У зв’язку з цим в Lufthansa вдруге заявили, що не виключають можливість банкрутства компанії .

Банкрутство дозволило б перевізнику відкласти виплати компенсацій за авіаквитки і спростило б процедуру скорочення співробітників і закриття неприбуткових підрозділів.

В кінці квітня в авіакомпанії також натякали на можливість відмови від держдопомоги і оголошення банкрутства . Тоді мова також йшла про умови надання госопомощі від уряду Німеччини.


Джерело статті: “https://nv.ua/ukr/world/countries/epidemiya-koronavirusu-lufthansa-zvilnit-22-tisyachi-spivrobitnikiv-ostanni-novini-50093719.html”

©1info.net