Євросолідарність заявила про стеження за Порошенком

Партія «Європейська Солідарність» заявила про незаконне стеження за її лідером, пʼятим президентом України, Петром Порошенком.

Об этом сообщает Репортер

Про це повідомив співголова фракції Артур Герасимов.

«Вчора неподалік від його дому були зафіксовані невідомі автомобілі марки Toyota та Volkswagen, та мікроавтобус Volkswagen, в яких знаходилися невідомі люди, які відмовилися представитися, назвати себе. А що стосується номерів, які були на цих машинах, то таких номерів в природі не існує. І в базі номерів цих номерів немає. Це говорить тільки про одне: це номери прикриття і підтверджує той факт, що за Петром Порошенко ведеться незаконне стеження», – зазначив Герасимов.

Співголова фракції вважає, що «центр незаконного прослуховування телефонів лідерів опозиції, та й пульт від всього цього знаходиться на вулиці Банковій, де знаходиться кабінет Зеленського».

Герасимов також попросив Зеленського відповісти на три питання: хто веде це незаконне стеження, хто дав відповідний наказ, і кого також «ведуть» і незаконно прослуховують».

  • 10 червня слідчі Держбюро заявили, що повідомили про підозру Порошенку. Його підозрюють у тому, що, будучи президентом, у 2018 році він «видав явно злочинний наказ», що нібито схилив військову посадову особу — голову Служби зовнішньої розвідки — до перевищення ним влади та службових повноважень.
  • Крім того, пʼятий президент і народний депутат проходить як свідок у справі про контрабанду 43 картин всесвітньовідомих художників. Він не прийшов на перший допит у ДБР, відвідавши замість цього виставку картин, через які його викликали.
  • 29 травня Печерський районний суд Києва заарештував цю колекцію і дозволив примусовий привід Порошенко у ДБР, назважаючи на заяви адвокатів про незаконне вручення повістки. 10 червня Порошенко прибув на допит у ДБР.


Джерело статті: “https://thebabel.com.ua/news/45180-yevrosolidarnist-zayavila-pro-stezhennya-za-poroshenkom”

©1info.net