За перші 100 днів ВР ухвалила лише один закон уряду Шмигаля, — КВУ

У перші 100 днів роботи Кабінету міністрів Дениса Шмигаля депутати ВР ухвалили лише один урядовий законопроєкт.

Об этом сообщает Слон

Це проєкт закону про внесення зміни до Закону України «Про Державний бюджет України на 2020 рік» щодо безперервного забезпечення харчування військовослужбовців.

Про це повідомляє громадська організація «Комітет виборців України». Усього за період з 5 березня по 11 червня уряд Шмигаля подавши до Верховної Ради 39 законопроєктів.

Враховуючи, що законом ставши лише один з них, відсоток успішності законодавчої роботи уряду складає 2,5%. Решта неухвалених законопроєктів авторства уряду продовжуються перебувати у Раді. Для порівняння: уряд Олексія Гончарука за перші 100 днів роботи подавши 44 проєкти законів, із них стали законами 7 або 16%.

Як уточнивши голова КВУ Олексій Кошель, один підтриманий законопроєкт за 100 днів — це «повний провал законодавчої роботи уряду Шмигаля». «Зараз Кабінет міністрів і монобільшість більше нагадують політичних опонентів, аніж одну команду.

У період пандемії саме уряд мав стати ключовим центром розробки законодавчих рішень, адже він має найбільш повну інформацію і може здійснювати найбільші чіткі обрахунки», — каже Кошель.



Джерело статті: “http://povin.com.ua/296964-14-06.html”

©1info.net