У підрозділах Нацполіції встановлять систему цілодобового контролю за поліцейськими

У всіх підрозділах Нацполіції України встановлять систему цілодобового контролю за поліцейськими.

Об этом сообщает FLB

Про це повідомили у пресслужбі Міністерства внутрішніх справ.

Очікується, що система «Custody Records» дозволить уникнути порушення прав затриманих, гарантуватиме їхню безпеку та поліпшить роботу поліцейських.

Проєкт передбачає обов’язкову роботу інспектора з дотримання прав людини, ведення електронних баз даних, інструктаж особового складу та контроль виконання службових обов’язків.

В МВС розповіли, що система «Custody Records» вже реалізована як пілотний проєкт у декількох ізоляторах тимчасово тримання в Сарнах, Кропивницькому, Херсоні та Дніпрі. Найближчим часом МВС планує розширити її функціонування не тільки на ІТТ, а й на всі підрозділи поліції.

«Головне завдання системи — гарантування прав і свобод кожної людини, яка звернулася, була запрошена або доставлена в підрозділ поліції. Механізм онлайн-реєстрації затриманих дозволить, починаючи з моменту фактичного затримання, подачі скарги, контролювати дії посадових осіб у режимі 24/7», — зазначив глава МВС Арсен Аваков.

Поділитись :


Джерело статті: “https://hromadske.ua/posts/u-pidrozdilah-nacpoliciyi-vstanovlyat-sistemu-cilodobovogo-kontrolyu-za-policejskimi”

©1info.net