Столиця Індії пережила найхолодніший день за 120 років спостережень

Холод на початку зими приносять в Делі вітри з Гімалаїв — Столиця Індії пережила найхолодніший день за 120 років спостережень
Холод на початку зими приносять в Делі вітри з Гімалаїв — Столиця Індії пережила найхолодніший день за 120 років спостережень
Холод на початку зими приносять в Делі вітри з Гімалаїв


У всіх північних штатах країни денна температура впала нижче норми на 10 градусів

Об этом сообщает http://finance-sp.com


30 грудня аномальний холод прийшов на Північ Індії — в місті Делі зафіксували найнижчу температуру за весь час спостережень: +9,4 градуси Цельсія.


Про це повідомляє ВВС.


У понеділок індійську столицю на додачу до прохолоди огорнув густий смог: до туману додалося вкрай сильне забруднення повітря.


Через холоди в передсвяткові дні збився розклад поїздів на 30 напрямках, а погана видимість змусила аеропорт імені Індіри Ганді відкласти понад 450 авіарейсів.


Метеорологічні записи ведуться в Делі з 1901 року, і до сих пір найхолоднішим днем було 2 січня 2013 року, коли було 9,8C.


Як повідомляють метеорологи, у всіх північних штатах країни денна температура впала нижче норми на 10 градусів.


Вночі у Делі температура опустилась до +1. Повідомляється про смертельні випадки серед бездомних.


Холод на початку зими приносять в Делі вітри з Гімалаїв, але зазвичай до кінця грудня вони змінюються на західний вітер з рівнин Уттар-Прадеш. Але в цьому році в центральних штатах Уттар-Прадеш, Хар’яне і Пенджабі також скупчилися холодні повітряні маси, і похолодання тільки посилилося.


До слова, синоптики розповіли про погоду у новорічну ніч в Україні.


Джерело статті: “https://glavcom.ua/world/observe/stolicya-indiji-perezhila-nayholodnishiy-den-za-120-rokiv-sposterezhen-650212.html”

©1info.net