Висланий з Росії в Україну кримський блогер прибув до Києва

Він зазначив, що "хотів би внести серйозний вклад у справу деокупації Криму".

Висланий з Росії в Україну ялтинський блогер і журналіст Євген Гайворонський прибув до Києва, передають з посиланням на .

Об этом сообщает http://otgoloski.net

За його словами, 1 січня він оселився в хостелі в українській столиці. Йому в цьому допоміг голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров.

Гайворонський розповів, що протягом 9 днів перебував у "тюрмі для іноземців" у Краснодарському краї Росії.

Після втручання виконуючого обов’язки генерального консула України в Ростові-на-Дону Тараса Малишевського, російського політолога Ігоря Ейдмана і помічника прем’єр-міністра України, Гайворонського звільнили і доставили до російсько-українського кордону, а саме до пункту пропуску "Чертково" (навпроти українського пункту пропуску "Мілове").

"Видворяв мене співробітник ФСБ і він же мені поставив заборону в’їзду в Росію. Він намагався відібрати у мене сім-карту. Коли я потрапив в Україну все було добре, правильно: наші хлопці зустріли. За допомогою Малишевського ми вирішили питання. Я дістався в Бахмут, друзі мені зняли готель на добу. В готелі мені випрали все речі, привели в порядок. Потім купили квиток на поїзд до Києва", – заявив Гайворонський.

Гайворонський зазначив, що планує співпрацювати з українськими ЗМІ, так як має "грандіозний обсяг інформації, знань, практичних навичок" по ситуації в Криму і Росії.

Він зазначив, що "хотів би внести серйозний вклад у справу деокупації Криму".



Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Джерело статті: “https://ustymenkooleh.patrioty.org.ua/blogs/vyslanyi-z-rosii-v-ukrainu-krymskyi-bloher-prybuv-do-kyieva-309854.html”

©1info.net