У Європі побудують гігантський парк вітрогенераторів

Офшорні вітрогенератори

Уряди Латвії та Естонії планують побудувати в Ризькій затоці Балтійського моря великий морський парк офшорних вітрогенераторів потужністю майже 1800 МВт.

Об этом сообщает http://mukachevo-today.com

Про це повідомляє Delfi. Реалізацією проєкту займеться естонська компанія Enefit Green.

Офшорні вітрогенератори

Офшорні вітрогенератори

delphi.lv

Новини
Данія розмістить вітрогенератори на островах у морі: озвучено причину

Вітропарк розміститься за 10 км від острова Кіхну і 16 км від села Гяедемеесте. Його потужність складе 1000 МВт, що становить половину річного споживання електроенергії Естонії.

Водночас за 10 км від естонського вітропарку Латвія планує побудувати свій вітропарк на 800 МВт. У зв’язку з цим на початку грудня міністри економіки обох країн зустрілися, щоб обговорити можливості співробітництва.

Розміщення майбутніх станцій

Розміщення майбутніх станцій

delphi.lv

"Ми обговорювали можливість зробити щось спільно в Ризькій затоці. Я сподіваюся, що це буде дешевше для обох країн", – заявив міністр економіки і комунікацій Естонії Тааві Аас.

У Міністерстві економіки Латвії повідомили, що проєкт перебуває на ранній стадії розробки. Спершу відомство планувало до 2030 року самостійно розробити проєкт вітропарку, але зараз міністри мають намір об’єднати зусилля. Це збігається з цілями Національного плану енергетики й клімату та політикою ЄС, згідно з якими частка вітряної енергії в найближчі 10 років має зрости вчетверо.

Наразі парки вітрогенераторів виробляють тільки 1,8% від всієї електроенергії Латвії. Якщо Латвія досягне цілей плану, зокрема побудує великий вітропарк разом із Естонією, то частка вітряної енергії складе 26% – 27%, повідомила представниця Мінекономіки Евіта Урпена.

Раніше OBOZREVATEL розповідав, як журнал TIME вніс вітрогенератор Haliade-X потужністю 12 МВт від компанії GE Renewable Energy до списку найкращих винаходів, які "роблять світ кращим, розумнішим і веселішим".

Не пропусти блискавку! Підписуйся на нас в Telegram

Читайте всі новини по темі "Вітрогенератори" на сайті "OBOZREVATEL".



Джерело статті: “https://www.obozrevatel.com/ukr/green/wind-power/v-evropi-pobuduyut-gigantskij-park-vitrogeneratoriv.htm”

©1info.net