З січня Болгарія отримує російський газ через Туреччину, а не через Україну

Російський газ з 1 січня почав надходити до Болгарії через газопровід “Турецький потік”. Про це повідомив виконавчий директор компанії “Булгартрансгаз” Володимир Малінов.
“Переговори між „Булгартрансгаз“ і російською компанією „Газпромекспорт“ були фіналізовані в останні дні минулого року і з сьогоднішнього дня Болгарія отримує російський газ через Туреччину, а не через Україну. Від нового пункту поставки газу — компресорної станції „Странджа 2“ — Болгарія буде щорічно отримувати 2,9 млрд куб. м газу. Наша інфраструктура до отримання цього обсягу газу повністю готова”, — цитує Малінова Болгарське національне радіо.
Глава “Булгартрансгаз” уточнив, що завдяки зміні точки входу газу на територію країни з Румунії на Туреччину, Болгарія зможе скоротити витрати за транзитні такси на близько 70 млн левів (близько 35 млн євро), а газ подешевшає на 5%.

Нагадаймо, Швейцарська компанія Allseas, яка раніше працювала на проекті "Північний потік — 2", не планує відновлювати будівництво газопроводу. Судна-трубоукладчики покинули регіон роботи на Балтиці і вже готуються для роботи на іншому проекті.

Об этом сообщает http://allbiznes.net



Джерело статті: “http://jkg-portal.com.ua/ua/publication/one/z-schnja-bolgarja-otrimuje-rosjskij-gaz-cherez-turechchinu-a-ne-cherez-ukrajinu-58478”

©1info.net