Звільненим із полону нема куди повернутися після реабілітації

Звільненим із полону нема куди повернутися після реабілітації
Звільненим із полону нема куди повернутися після реабілітації

Більшості звільнених із полону квазіреспублік українців нема куди виписуватися з клініки ‘Феофанія’ після реабілітації. У людей, які 29 грудня повернулися до України після обміну полоненими, немає житла.

Об этом сообщает http://7club7.com

Про це під час брифінгу сказав заступник головного лікаря з медичної частини лікарні ‘Феофанія’ Андрій Строкань, повідомляє ТСН.

’Велике навантаження падає на соціальні служби з надання соціальної допомоги цій категорії пацієнтів, тому що у більшості з них немає житла, їм немає куди йти. Це першочергове завдання — вирішити ці проблеми, наступний етап — вирішити й закрити його після виписки з клінічної лікарні ‘Феофанія’, — зазначив начмед.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 12 військових, перевізники, блогер та власниця зоомагазину: кого звільнили з полону

За його словами, 90% звільнених українців можна буде виписувати з лікарні вже до кінця цього тижня. Залишаться лише ті, хто потребує хірургічної допомоги. Головною проблемою у більшості звільнених з полону є стоматологія.

’Важливе значення має психологічна реабілітація. Вже почали достатньо інтенсивно займатися. Сьогодні так само групи медичних психологів будуть займатися інтенсивно з пацієнтами і розписують повний курс терапії їм на найближчий час’, — сказав Строкань.

29 грудня відбувся обмін полоненими на КПВВ ‘Майорське’ Донецької області. 76 людей повернули Україні. Київ віддав Москві 127 осіб. Зокрема, 5 колишніх бійців спецпідрозділу ‘Беркут’ — Павла Аброськіна, Сергія Зінченка, Олександра Маринченка, Сергія Тамтуру та Олега Янішевського, обвинувачуваних у розстрілі учасників протестів на київському майдані Незалежності та вулиці Інститутській 20 лютого 2014 року.


Джерело статті: “http://fromua.news/article/7289179/zviljnenim-iz-polonu-nema-kudi-povernutisya-pislya-reabilitatsii/”

©1info.net