Правоохоронці не готові: Введення кримінальної відповідальності за п’яне водіння відклали

Закон 7279-д, який покликаний розділити поняття кримінального правопорушення і кримінального проступку, повинен був вступити в силу 1 січня.

Введення кримінальної відповідальності за п’яне водіння і під дією наркотиків вступить в силу не з 1 січня, як планувалося раніше, а з 1 липня 2020 року, передають з посиланням на .

Об этом сообщает http://peoplelifepassion.com

Закон 7279-д, який покликаний розділити поняття кримінального правопорушення і кримінального проступку, повинен був вступити в силу 1 січня. Саме під останню категорію документа має підпадати водіння в нетверезому вигляді.
Але після прийняття нового закону №321-IX п’яних водіїв почнуть притягати до кримінальної відповідальності лише від 1 липня 2020 року. Таку відстрочку пояснюють тим, що не всі правоохоронні органи, яким підслідні кримінальні проступки, готові до розслідування цієї категорії справ.
На той час таке порушення буде вважатися адміністративним і, як і раніше, буде тягнути за собою штраф в розмірі 10,2 тис. грн і позбавлення права керування на певний період.
Вже з 1 липня в Кримінальному кодексі України з’явиться нова стаття 286-1 щодо водіння в нетверезому стані. Зокрема, передбачається штраф порушникам від 17 до 32 тисяч грн і позбавлення права керувати авто на термін до трьох років. У разі повторного правопорушення штраф складе до 51 тис. грн з позбавленням права керувати транспортним засобом від 2 до 3 років.


Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Джерело статті: “https://ustymenkooleh.patrioty.org.ua/blogs/pravookhorontsi-ne-hotovi-vvedennia-kryminalnoi-vidpovidalnosti-za-piane-vodinnia-vidklaly-310018.html”

©1info.net