Зеленський дав правоохоронцям два тижні на встановлення причетних до запису розмов Гончарука

Про це йдеться на сайті президента.

Об этом сообщает http://slon-ru.com

Таке завдання Зеленський поставив під час зустрічі з керівниками Служби безпеки України, Офісу генерального прокурора, Міністерства внутрішніх справ, Національного антикорупційного бюро, Державного бюро розслідувань та Управління державної охорони.

«Вимагаю, щоб за два тижні, якомога швидше ми з вами отримали інформацію – хто вів записи… Знайти, хто це зробив, і з цим розібратися», — наголосив Зеленський.

Президент додав, що у межах кримінального провадження має бути чітко встановлене коло осіб, які були присутні на переговорах, і з’ясовані обставини, за яких ці зустрічі відбувалися. Він додав, що, за словами прем’єр-міністра, таких переговорів було декілька, і зустріч, з якої був оприлюднений перший уривок, тривала п’ять годин.

Крім того, Зеленський вимагає, аби правоохоронці впродовж двох тижнів напрацювали заходи, щоб унеможливити подібні інциденти в майбутньому й технічно забезпечити захист інформації.

«Несанкціоноване прослуховування та фіксування розмов не повинне мати місце у приміщеннях органів державної влади всіх рівнів, адже це питання національної безпеки», — йдеться у повідомленні.

Нагадаймо, 15 січня у мережі опублікували нібито аудіозапис наради у прем’єр-міністра Олексія Гончарука, на якій він каже про примітивне розуміння економіки у президента Володимира Зеленського, а себе називає «профаном».

Глава парламентської фракції «Слуга народу» Давид Арахамія стверджує, що була «склейка» фраз різних людей в різний час, яку хтось робив заради сенсації.

Сам Гончарук після зливу заявив, що команду президента та уряду не зламати, однак уже 17 січня заявив, що написав заяву про відставку.



Джерело статті: “https://hromadske.ua/posts/zelenskij-dav-pravoohoroncyam-dva-tizhni-na-vstanovlennya-prichetnih-do-zapisu-rozmov-goncharuka”

©1info.net