Рада не підтримала створення Бюро фінансових розслідувань

Парламент у п’ятницю, 17 січня, відхилив законопроект про Бюро фінансових розслідувань, який був ухвалений у першому читанні в жовтні 2019 року.
Парламент у п’ятницю, 17 січня, відхилив законопроект про Бюро фінансових розслідувань, який був ухвалений у першому читанні в жовтні 2019 року.

Парламент у п’ятницю, 17 січня, відхилив законопроект №1208-2 про Бюро фінансових розслідувань, який був ухвалений у першому читанні в жовтні 2019 року.

Об этом сообщает http://rentmarketers.org

«За» відповідне рішення проголосували 253 народні депутати.

Оксана Маркарова Міністр фінансів України
Маркарова пообіцяла у 2020 році створити Бюро фінансових розслідувань Сказано 16 грудня 2019 р. Статус обіцянки: У процесі

Причиною відхилення став негативний висновок профільного комітету і головного юридичного управління.

Законопроект передбачав поділ сервісної та правоохоронної функцій податкової служби, ліквідацію податкової міліції. Також документ передбачав оптимізацію структури і чисельності органів, які ведуть боротьбу зі злочинами в сфері фінансів, усунення дублювання їхніх функцій та створення Бюро фінансових розслідувань — центрального органу виконавчої влади.

Згідно із законопроектом Бюро фінрозслідувань мало підпорядковуватися Кабінету міністрів і координуватися міністром фінансів. За даними НВ, саме це стало причиною відхилення: президент Зеленський вважає, що БФР має бути підконтрольне Офісу президента, а не Мінфіну, як це було прописано в законопроекті.

Планувалося, що Бюро мало стати новим центральним органом виконавчої влади, завданням якого повинно було стати розслідування злочинів у сфері фінансів і суміжних сферах.

Нагадаємо, Маркарова не встигла до кінця року перетворити ДФС у нову податкову службу.

До кінця 2019 року перетворення ДФС у нову податкову службу з відділенням функції фінансових розслідувань не відбулися.

Як відомо, 8 грудня Державній митній службі передали повноваження ДФС з реалізації державної митної політики.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA




Джерело статті: “https://www.slovoidilo.ua/2020/01/17/novyna/polityka/rada-ne-pidtrymala-stvorennya-byuro-finansovyx-rozsliduvan”

©1info.net